home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes zenés-irodalmi estje
Apró József
2023.04.21.
LXXVIII. évf. 16. szám
Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes zenés-irodalmi estje

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban megtartották a VM4K Csütörtök esték programsorozatának április 20-ai eseményét, melyen Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Vannak vidékek című zenés-irodalmi estjét élvezhették az érdeklődők. Az előadás keretében Kányádi Sándornak, a századforduló legnagyobb magyar költőjének a megzenésített költeményeit adták elő.

A kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes, valamint Bogdán Zsolt Jászai Mari-díjas színművész 2019 májusa óta lép fel Kányádi estjével Magyarország-, Románia- és Szlovákia-szerte. A különleges művészi esten a legismertebb és legkedveltebb Kányádi-versek csendültek fel megzenésítve. A repertoáron szerepelt a Sörény és koponya, a Faragott versike, a Madáretető, Az elveszett követ, a Ballag a folyó, a Kaland, a Sárga kankalin, a Távolodóban, az Alma, alma, a Vannak vidékek, a Fekete mese és még számos Kányádi-költemény. 

Közreműködött Bogdán Zsolt színművész és a Kaláka tagjai: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs.

Fényképezte: Apró József

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..