home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Bitangok, Tehetségek, Érettségizők... — egy újramesélt teketörténet
(M. I.)
2015.03.25.
LXX. évf. 12. szám
Bitangok, Tehetségek, Érettségizők... — egy újramesélt teketörténet

A torontálvásárhelyi Spartacus Tekeklub — összhangban a több évtizedes hagyományokkal — az idén is megszervezte a téli munkássportjátékokat. Az eredmények ünnepélyes kihirdetésére március hó második szombatján került sor.

Másfél hónap alatt úgynevezett visszavágós rendszerben kilenc csapat mérkőzött meg egymással. Izgalmas órákat szerezve játékosoknak és szurkolóknak egyaránt. Kiváltképpen a második fordulóban, amikor — több alkalommal is — szó szerint az utolsó gurítások döntötték el a mérkőzéseket. Emlékezetes rangadók voltak ezek, melyekből nemcsak a veteránok, a középgeneráció meg a huszon- és harmincévesek, hanem az általános iskolai korosztály is derekasan kivette részét. A legfiatalabbak soraiból a díjkiosztó ünnepségen Lovrity Dávid, ifj. Balog János és Delity Andrea teljesítményét emelte ki Decsov Tamás klubelnök. Hivatalosan az idei játékok legfiatalabb részvevője tizenegy, a legidősebb hetvenkét éves volt. A csapatküzdelmek idei bajnoka a TalentiTehetségek csapata lett, második helyen a Gradjevinar, a harmadikon pedig a Torontál végzett. A bajnokság legkellemesebb meglepetését az Érettségizők (diák)csapata nyújtotta, melynek megformázását az 1936-ban létrehívott helyi tekeklub egyik legígéretesebb játékosa, Kovács Móni hetedikes diáklány vállalta magára. Rajta kívül a csapatot Kovács Denisz, Gálfi Eduárd és Ranić Aleksandar nyolcadikosok, valamint Vanjo Kristina középiskolás diáklány alkotta, továbbá Tóth Horváth Andrea tanárnő, Martinek Imre, a magyar tannyelvű debellácsi diákok biológiatanára, illetve Csengeri Árpád aktív tekéző. Lankadatlanul lelkes játékuk eredményeképpen összesítésben az oskolások az ötödik helyen fejezték be a bajnokságot. A sereghajtóknak kijáró viharlámpást ezúttal a cipészek különítménye, a Bambino vehette át. A 2014. esztendő bajnokcsapata, a Bitangok a hetedik helyen végzett. A már említetteken kívül a Padina Metal, a Forto és a Slobodni umetnici „különítménye” versengett a titulusért, illetve a legsikeresebb községi amatőr tekecsapatok rangadóján való részvételi lehetőségért.

Összhangban a hagyományokkal, a díjátadó ünnepségre ezúttal is egy mulatságon került sor az 1918-ban alapított torontálvásárhelyi Nyúl Vadászegyesület termében. Vacsorával, muzslyai zenészek közreműködésével. A csapatteljesítmények méltatásán kívül a szervezőbizottság az egyéni tekebajnokság legsikeresebb részvevőit is díjazta. A harmincnyolc benevezett közül az idén Martinek András bizonyult a legsikeresebbnek 555 ütött fával, majd Kiss Zsolti 539-cel, illetve id. Balog János 523 fával. Lapunknak, illetve a községi televízió forgatócsoportjának adott nyilatkozatában a tekeklub elnöke a többi között az idei teketerveket és a reményeket is ismertette. Külön hangsúlyozva a férficsapat lehetséges előrelépését egy magasabb fokozatú versenyligába, illetve a két Vásárhely (Torontál- és Hódmező-) tekézői között fennálló baráti és klubkapcsolatok erősítését.


Az Érettségizők csapata – ifj.Balog János fotója


Talenti – a 2015. évi munkássportjátékok bajnokcsapata – Martinek Imre fotója 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..