home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Bezárják az iskolákat több montenegrói településen
MTI
2020.10.18.
LXXV. évf. 42. szám
Bezárják az iskolákat több montenegrói településen

Öt montenegrói városban hétfőtől bezárják az iskolákat, az óvodákat és a vendéglátóhelyeket, valamint éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be, mert a koronavírus-fertőzöttek száma kritikus méreteket öltött — közölte a montenegrói közegészségügyi intézet vezetője a vasárnapi lapok beszámolója szerint.

Budván, Ulcinjban, Cetinjében, Kolasinban és Zabljakon a fertőzöttek aránya százezer lakosra nézve meghaladja a nyolcszázat, így szigorú korlátozásokat kell bevezetni — hangoztatta Boban Mugosa, aki hozzátette, hamarosan Podgoricában is kijárási tilalmat vezethetnek be, a fertőzöttek száma ugyanis fokozottan növekszik a fővárosban is.

A Nyugat-Balkánon — Horvátországot kivéve — szombatról vasárnapra 2740-nel nőtt az igazolt fertőzöttek és kilenccel a halálos áldozatok száma.

A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 227-tel 35 946-ra, Koszovóban 148-cal 16 745-re, Észak-Macedóniában 594-gyel 23 226-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 716-tal 33 547-re emelkedett. Montenegróban 146 új fertőzöttet regisztráltak, de a németországi laboratóriumokból kapott — korábban elküldött leletekből származó — eredményekkel együtt végül további 909-cel 15 427-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 774-re, Észak-Macedóniában hárommal 824-re, Bosznia-Hercegovinában eggyel 989-re, Montenegróban pedig hárommal 231-re emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma. Koszovóban az utóbbi napon nem halt bele senki a Covid-19 betegség szövődményeibe, így a halálos áldozatok száma 652 maradt.


Fotó: Montenegró (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..