Betörtek az egyházaskéri vadászlakba

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Betörtek az egyházaskéri vadászlakba

Az egyházaskéri vadászlak - Szabó Attila fotójaAki már járt az egyházaskéri vadászlakban, az bizonyára szívesen emlékezik vissza a szép környezetben álló, rendezett épületre. A helybeli vadászok nagyon sokat dolgoznak azért, hogy a falun kívüli objektumban mindenki jól érezze magát. Éppen e...

Az egyházaskéri vadászlak - Szabó Attila fotója

Aki már járt az egyházaskéri vadászlakban, az bizonyára szívesen emlékezik vissza a szép környezetben álló, rendezett épületre. A helybeli vadászok nagyon sokat dolgoznak azért, hogy a falun kívüli objektumban mindenki jól érezze magát. Éppen ezért döbbentette meg és keserítette el őket, hogy a vadászházba néhány hét alatt kétszer is betörtek.
Erőszakos behatolásnak nyoma sincs, ugyanis az ismeretlen tettesek mindkét alkalommal a tetőn keresztül jutottak be a terembe, és valószínűleg az ablakon adogatták ki az eltulajdonított dolgokat. Először összepakolták a szerszámokat, a késeket, a hangfalakat, leakasztották a falról az órát (mellesleg elem híján nem működött), valamint magukkal vitték az összes italt. Szerencsére az udvarban álló dzsipet nem tudták beindítani, de mérgükben kiszúrták mind az öt gumiját. Az okozott kár 60-70 ezer dinár. Másodszor a hűtőszekrényt és a villanytűzhelyet rakták fel a vadászegyesület utánfutójára, de mielőtt távoztak volna, kiválogatták az evőeszközök javát is, és ezúttal sem feledkeztek meg az ott lévő italról. A rendőrség természetesen elvégezte a helyszínelést, de sajnos, egyetlen használható nyomot sem talált. Fehér Antalt, az egyházaskéri vadászegyesület tagját először arról kérdeztem, történt-e már korábban is hasonló eset?
- Öt-hat évvel ezelőtt volt egy betörés, de akkor csak a húst vitték el, és a rendőrök el is fogták a tettest. Éhes volt, nem haszonlesésből csinálta, ami a mostani hívatlan látogatóinkról nem mondható el. Az egyesületünknek jelenleg 29 tagja van, nemcsak helybeliek, hanem csókaiak, szabadkaiak, újvidékiek is, de szinte valamennyien kötődnek a faluhoz (itt születtek, vagy innen nősültek). Amit keresünk a külföldi vadászok fogadásával, azt a pénzt mind erre az épületre, a felszerelésre költöttük. Mivel közel van a román határhoz, itt sohasem volt lehetséges az orvvadászat a katonák jelenléte miatt. Most határrendészek vannak, de ők is be-bejárnak, szétnéznek. Az idén több mint háromszáz kisfácánt engedtünk szabadon és az ide vezető útra is legalább száz köbméternyi tört cserepet vettünk, hogy a ház sárban is megközelíthető legyen. Sajnos, úgy tűnik, nem tudjuk megvédeni a rossz szándékú egyénektől, mert arra nincs pénzünk, hogy valaki állandóan itt lakjon. Talán tetetünk rácsokat az ablakokra, de hát most sem ott jöttek be. A vadászlakot nemcsak mi használjuk, a falunak is felkínáljuk a különböző rendezvények megtartására, ezért is törekszünk arra, hogy megfelelő feltételeket teremtsünk, és mindenki jól érezze itt magát - mondta Fehér Antal.
A tolvajok felkutatása folyamatban van - egyelőre eredmény nélkül. Ezért határozták el a vadászok, hogy a sajtó révén a nyilvánossághoz fordulnak. Arra kérnek mindenkit: ha esetleg tudnak valamit a lopott holmiról, vagy ha valahol felkínálnák eladásra, akkor jelentsék nekik.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink