home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Betlehem — egy kicsit másképp
(—)
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
Betlehem — egy kicsit másképp

Az idén egy házi készítésű, sátánista betlehem lehet Florida egyik fő látványossága.

Tavaly ugyanezt a nagy gonddal kivitelezett kézművesalkotást a városvezetőség túlságosan sértőnek találta, és visszautasította az engedélyeket, de keresztény, zsidó és bármilyen más vallási szimbólumokat be lehetett mutatni. Ezen eléggé felháborodott a The Satanic Temple (Sátánista Templom) nevű egyházi szervezet, és jogászok segítségével esett neki a döntéshozóknak, aminek meg is lett az eredménye. Az érvelésük szerint az ő kis karácsonyi installációjuk — melyben egy angyal zuhan a tűzbe — azért sem lehet sértő, mert bibliai eredetű. Álláspontjuk szerint ez teljesen ellentmond a szabad vallásgyakorlásnak, és ügyvédjük levele szerint, ha a városvezetők néhány éve engedélyeztek egy olyan ünnepi rudat, mely üres sörösdobozokból lett felépítve, valamint a Repülő Spagettiszörny (Flying Spaghetti Monster) nevű paródiavallásnak is adtak engedélyeket, akkor nekik is jár. A hivatal az idén megadta magát, ami valószínűleg az ügyvédi felszólításnak is köszönhető, így december 22-e és 29-e között látható lesz a sátánista művészi alkotás.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..