Beszámoló egy közgyűlésről

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Beszámoló egy közgyűlésről

Az elnök úr beszámolójaRendszeres évi közgyűlését tartotta meg a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület vezetősége. A szokásoshoz képest ''kissé” megkésve, de igazolt okokból odázódott el ennyire az ülés, melynek valójában a napirenden kívüli pontjai t...

Az elnök úr beszámolója

Rendszeres évi közgyűlését tartotta meg a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület vezetősége. A szokásoshoz képest ''kissé” megkésve, de igazolt okokból odázódott el ennyire az ülés, melynek valójában a napirenden kívüli pontjai tették indokolttá, hogy részleteiben is foglalkozzunk vele.
A 2009. esztendő elnöki beszámolóját maga az egyesület elnöke, Lőcsei Vilmos olvasta fel. Egyúttal köszönetét is kifejezte minden egyes köz- és magánvállalatnak, illetve magánszemélynek, akiknek a segítsége nélkül a papírra vetett elképzelések aligha valósulhattak volna meg. A gondnoki beszámolót Biszak Lajos hozta, a pénztárosit Kovács Rozália, az ellenőrzőbizottság nevében pedig Biszak Renáta referált.
Ezután érkezett meg a Tamásiba jelentősebb mértékben invesztáló kültag, akit a helyi nyilvánosság már egy ideje nemcsak részvényesként, hanem új tulajként is emleget. Mert az kétségtelen, hogy a nyár folyamán a házon belül jelentősebb felújítási munkálatok történtek, melyeket teljes egészében Dragan Čikić, a pancsovai Kudeljarac lakónegyedben található Čile étterem tulajdonosa finanszírozott. Ezek keretében tették rendbe a szennyvízcsatornát, szépítették a nagytermet, korszerű vizesblokkot építettek, újrabetonozták az udvart. A gazdagabb időket is megélt közszolgálati teremhelyiségeket attraktív vendégfogadóvá alakították át, mely kellő marketinggel pénzt is hozhat majd a házhoz. Ettől azonban a ''tulaj” még nem válik főbérlővé, sem a kulturális egyesület albérlővé, hiszen - és ezt a módosított alapszabályzatba is belefoglalták annak megfogalmazói -, amennyiben az egyesület munkája valamilyen oknál fogva megszűnne, az összes vagyona a hertelendyfalvi református egyházközség tulajdonába megy át! A terem havi 500 eurónyi bérleti díjából kétszáz jut majd az egyesület számlájára, a maradékból pedig a beruházás összegét szeretnék törleszteni - tudtuk meg a későbbiek során Lőcsei Vilmos elnök úrtól. åt követően Lőcsei Ilona, az egyesület titkára ismertette az egyesület alapszabályán eszközölt módosításokat. Az egyesület céljai és feladatai fejezetben külön hangsúlyt kapott az a kitétel, hogy akár önállóan, akár más szervezetekkel közösen a Tamási szakelőadásokat, tanácskozásokat, szemináriumokat és más edukatív jellegű összejöveteleket is szervezhet a multikulturalizmus, illetve a tolerancia jegyében.
- Céljai megvalósításának érdekében a Tamási számos határon belüli és kívüli szervezettel és egyesülettel tart fenn szoros kapcsolatot. Egyesületünk tagja a VMMSZ-nek, a VMF-nek, a pancsovai kulturális közösségnek, továbbá a bonyhádi székhelyű Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének. Az eddigi szakcsoportlistát egy nyelvészeti-informatikai, rajz-, citera-, továbbá régi és művészeti mesterségek szakcsoportjával is kibővítettük, emellett pedig - a törvény adta lehetőségekkel összhangban - hagyományőrzési tematikájú könyveket és egyéb kiadványokat is megjelentethetünk. A gyermek-, a fiatal-, illetve a felnőttkorú magyar etnikai közösség nyelvének és kulturális hagyatékának megőrzése céljából egyesületünk alkalmasint tanügyi munkásokat, szakembereket is beszervezhet - hallottuk.
A közfelkiáltással elfogadott módosítási beterjesztés, valamint a 2010. év program- és költségvetési tervének ismertetése után a hertelendyfalvi helyi közösség tanácsának elnöki tisztjéről nemrégiben leköszönt Silvana Ivazović-Jeđini szólt az egybegyűltekhez, több sarkalatos pontra helyezve a hangsúlyt. Szorgalmazta többek között a településen belüli további és szorosabb összefogódzást, az egyesület honlapjának szerkesztését. A gyűlés utáni társalgásba végül a hallgatagabbak is csak bekapcsolódtak.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Beszámoló egy közgyűlésről
Bánáti Újság
  • Borbély Tivadar
  • 2017.07.26.
  • LXXII. évfolyam 30. szám
Facebook

Támogatóink