home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Best of TikTok music, 2020
Zvekán Péter
2021.01.08.
LXXVI. évf. 1. szám
Best of TikTok music, 2020

A TikTok (egy kínai videómegosztó közösségi hálózati szolgáltatás) egyre népszerűbb, és mivel az általunk készített videók alá eddig soha nem látott egyszerűséggel lehet zenét keverni, teljesen logikus, hogy lettek olyan dalok/dalrészletek, amelyek eszméletlen népszerűségre tettek szert úgy, hogy ezekhez valamilyen videótrend is párosult. Ezekből következik most egy topválogatás 2020-ból.

Jawsh 685 / Jason Derulo: Savage Love (Laxed — Siren Beat)

Itt rögtön bele is keveredünk abba a kérdésbe, hogyan lehet egy dalnak két címe és előadója. Nos, a rövid történet, hogy a szám eredetileg Laxed — Siren Beat címmel jelent meg a mindössze tizenhét éves, új-zélandi producer, Jawsh 685-tól, de később Jason Derulo lecsapott a dallamra, és elkészítette a saját változatát, mely a Savage Love címet kapta. Ebben csak az volt a gond, hogy erről senki sem tudott — főleg a szerző nem. Szerencsére a végén megegyeztek. Az már csak hab a tortán, hogy ez lett a legtöbbet használt dalrészlet a TikTokon! A számhoz egy olyan videótrend párosult, amelyben az emberek előbb hétköznapi ruhában jelentek meg, majd vágás, és onnantól már a saját népükre jellemző viseletben voltak.

 

SAINt JHN: Roses (Imanbek Remix)

Ebben az az érdekes, hogy a 2016-beli eredeti változat, melyet Saint Jhn vett fel, nem ment valami nagyot. Ám minden megváltozott, amikor 2019-ben a kazak származású producer, Imanbek elkészített belőle egy brutális remixet, hiszen ezt már az egész világon játszották, és a TikTokon is felkapták. A hozzá párosult videótrend számomra is érthetetlen, de a lényeg az volt, hogy az emberek egymással szembe fordították a mutatóujjukat, és lassítva mozogtak jobbra, majd balra. Igen, ez az új világ! :)

 

Doja Cat: Boss B*tch

A dal az egyik legújabb világsztártól származik, aki nem más, mint Doja Cat. A Boss B*tch című felvétele az idén jelent meg, és hatalmas sikert aratott, főleg az USA-ban. A TikTok-felhasználók ennél a számnál sem unatkoztak. A hozzá párosult videótrend az volt, hogy bemutatták magukat nagyon egyszerű, hétköznapi ruhában, amint éppen betoppannak az új szerelmük családi házába, hogy majd ott megismerik a szülőket, testvéreket, rokonokat. Őket viszont GlamBot-technológiával felvett, red carpeten megjelent világsztárokkal helyettesítették — így egy vicces, hatalmas kontrasztot mutattak be. A GlamBot-rendszerről annyit érdemes tudni, hogy szuperlassú videofelvételekre képes, amivel új szintre emeli a red carpeten megjelenő sztárokat. Keressetek rá, megéri.

 

BENEE: Supalonely (ft. Gus Dapperton)

BENEE egy új-zélandi zenész, aki hazájában jelentős sikereket ért el, de az igazi nemzetközi áttörést számára is a TikTok hozta el. Egyszerűen azért, mert egy @zoifishh nevű felhasználó ennek a dalnak az egyik részletére elkészített egy koreográfiát, amit aztán nagyon sokan szintén megtettek, többek között olyan TikTok-sztárok, mint Charli D’Amelio, Addison Rae vagy Emma Chamberlain.

Kép: https://static.billboard.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..