home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Berobbant a Northstorm
Bíró Tímea
2023.10.17.
LXXVIII. évf. 41. szám
Berobbant a Northstorm

Az akadályversenyek külföldön nagyon népszerűek, és az aktív sportolóinknak köszönhetően az idén az országunkban is megjelent az egyik. Szeptember végén tartották meg első alkalommal a Northstorm elnevezésű akadályfutó, vagyis OCR-versenyt (Obstacle Course Racing), melyre hatalmas volt az érdeklődés. A verseny helyszínén, Palicson, igazi northstorm, vagyis északi vihar kerekedett.

Calbert Anita személyi edző és Spartan Race-versenyző a rendezvény egyik szervezőjeként mesélt nekünk az első Northstormról.

— Egy ejtőernyőzni szerető tíz-tizenöt tagú férficsapat kipróbálta az akadályfutást. A tagoknak nagyon megtetszett, és mivel gyakran veszek részt ilyen jellegű versenyeken, engem is bevettek a csapatba, és Skyrunners néven mi alkotjuk a Northstorm szervezőgárdáját. Felosztottuk egymás között a munkát, így volt, aki a marketinggel foglalkozott, volt, aki az akadályokat állította fel, tehát több csoportban dolgoztunk. Az engedélyekkel és mindennel együtt egy évet készültünk erre a napra. Az akadályok egy részét Magyarországról, Rumáról rendeltük, számos követ megmozgattunk azért, hogy egy magas színvonalú versenyt hozzunk létre. A táv hossza 13 kilométer volt, mely a Nagyterasztól indult, elhaladt a női és a férfistrand mellett, majd a Nagyterasznál volt a cél. Az akadályok között szerepelt kúszás, mászás, célba dobás, egyensúlyozás, húzós, cipelős, vizes akadály, és természetesen az állványok meg a magas falak sem maradhattak ki, így összesen harminc kihívás várta a versenyzőket.


A Northstorm felvétele

A tapasztalat az, hogy nem volt elég az a három nap, amelyet az akadályok felállítására szántunk, így jövőre erre több időt tervezünk. Szerencsére semmiféle sérülés nem történt, de erre az esetre is felkészültünk, a pálya több pontján elsősegélysátrak álltak a rendelkezésre a Vöröskereszt orvosaival és ápolóival. Száz önkéntessel vágtunk neki az első Northstormnak, és a támogatóinktól az önkénteseinkig mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, hogy létrejöhetett ez a verseny. Nagyon örülünk, hogy minden nagyon jól sikerült, az pedig külön pozitívum, hogy a versenyzők visszajelzései alapján nehéz, kihívásokkal teli, de teljesíthető akadálypályát állítottunk össze — mondta el a szervező.

A versenyt 380-an teljesítették, és Magyarországról is érkeztek résztvevők. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, ezért a hat—tíz éves korúak számára külön akadálypályát állítottak fel, hogy kipróbálják. Az akadályfutáshoz szükség van gyorsaságra, kitartásra, állóképességre és erőre is, a meleg időjárás pedig nem könnyítette meg a versenyzők dolgát.

— Egy egész hétvégére szóló élményt szerettünk volna adni a jelentkezőknek, ezért aki részt vett a versenyen, az ingyenesen meglátogathatta a palicsi állatkertet. A verseny alatt gyereksarok várta a legkisebbeket, a felnőtteknek pedig egy bulival kedveskedtünk a verseny után. Palics gyönyörű, és szerettük volna ezt megőrizni, így a verseny másnapján takarítási akciót tartottunk — tudtuk meg Anitától.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..