home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Bényi Ildikó életét egy újsághirdetés változtatta meg
MTVA
2022.07.01.
LXXVII. évf. 26. szám
Bényi Ildikó életét egy újsághirdetés változtatta meg

Harminc évvel ezelőtt egy barátnője látta meg a felhívást, hogy a Magyar Rádió bemondói-műsorvezetői tanfolyamra keres jelentkezőket, így indult a Duna népszerű műsorvezetőjének pályája. Bényi Ildikó lánya pedig megismételte a történelmet: ő is egy képzésnek köszönheti, hogy riporter vált belőle. A médiakarrier mindenki számára nyitott: július 15-ig várja a jelentkezőket a  Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Tehetséggondozási Programja!

Csak egy jó lehetőségre és némi bátorításra volt szüksége Bényi Ildikónak ahhoz, hogy valóra válhasson az álma: 1992-ben barátnője biztatására jelentkezett a Magyar Rádió háromszemeszteres tanfolyamára, amelyben a magyar média legképzettebb szakembereitől tanulhatta meg, hogyan válhat valakiből profi bemondó és műsorvezető. A képzésre fontos mérföldkőként tekint vissza életében, ami megalapozta jövőjét ahhoz, hogy az Önök kérték! állandó háziasszonya lehet több mint két évtizede.

Története azonban nem egyedülálló; a Duna műsorvezetőjének lánya szintén egy pályázat nyomán került gyakornokként a közmédiához, Tótfalusi Fanni emlékeit fel is idézte az új felhívás kapcsán. A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Tehetséggondozási Programjába lépve személyes mentort kapott, aki szakmailag és emberileg is mellette állt. Rendszeresen beszédórára járhatott, a tanulás mellett pedig lehetőséget és bizalmat kapott a bizonyításra is. Szorgalmával és precizitásával érte el, hogy a program végeztével – az érdeklődésének és karakterének megfelelően - az M2 Petőfi TV-nél riporteri állást ajánlottak neki.

A fotón Bényi Ildikó kiemelt szerkesztő-műsorvezető, az Önök kérték című televíziós kívánságműsor műsorvezetője a Gül Baba türbéje - egy 16. században épült török sírkápolna a budapesti Rózsadombon - kertjében. (Budapest, 2020. június 10.) MTVA Fotó: Zih Zsolt

„Különösen büszke vagyok Fannira, mert tudatosan építette a pályáját, és minden kínálkozó lehetőséget megragadott. Mielőtt bárki fejében is megfordulna, nem azért alakult így az élete, mert az én gyerekem. Ő dolgozott meg minden eddigi sikeréért. És magának, a rendkívüli precizitásának köszönheti, hogy ilyen fiatalon is megbecsülik” – hangsúlyozta Tótfalusi Fanni édesanyja, Bényi Ildikó, aki saját példájukon keresztül a média iránt érdeklődő fiatalokat biztatja, hogy adják be jelentkezésüket a közmédia programjára.

Még július 15-ig lehet jelentkezni a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Tehetséggondozási Programjába, amelyben a tévés szakma alapjait a gyakorlatban tanulhatják meg a résztvevők. A további részletek IDE kattintva elérhetők.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..