home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Benkő László és Balzsay Károly a Családmeséinkben
MTVA
2020.02.06.
LXXV. évf. 6. szám
Benkő László és Balzsay Károly a Családmeséinkben

Benkő László és Balzsay Károly a Családmeséinkben mesél a rák elleni küzdelméről

A héten van a rákellenes világnap és ehhez kapcsolódik az M2 Petőfi TV Családmeséink című műsorának e heti adása. A mostani beszélgetés középpontjában ugyanis a rák és a rákellenes küzdelem is áll: miként lehet feldolgozni, szembe nézni a betegséggel és mennyire fontos a családtagok támogatása. Rókusfalvy Lilinek Benkő László, az Omega billentyűse és Balzsay Károly sportoló meséltek saját küzdelmükről, miként élték meg korunk egyik legrettegettebb betegségét, a rákot.

„Ez nagyon kemény feladat és nagy megpróbáltatással jár. Az ember nem tudja ezeknél a dolgoknál, amíg akarva akaratlanul nem kerül közel hozzájuk, hogy mi minden van itt bent, amit addig nem használ, csak amikor szembe kerül vele – mutatott a halántékára a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész, akinek legnagyobb támasza a felesége és a családja. — „Érezni azt a biztonságot és azt a hátteret, ami minden megjátszás és hamis viselkedés nélkül abszolút fixen ott áll és megmondja, hogy mit lát rajtam, hogyan viszonyulok mindehhez — fejtette ki Lilinek a 76 éves legenda.
 


 

Azt is hozzátette, hogy szerinte nincs két egyforma út, ki hogyan éli meg, miként reagál a betegségre, hanem ahány ember, annyi variáció lehetséges. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy amíg Benkő Lászlónak a család mellett a zene adott erőt — mindig úgy szervezték a fellépéseket, hogy ott tudjon lenni — addig Balzsay Károly számára a sport jelentette ugyanezt a megtartó erőt. A magyar ökölvívó válogatott szövetségi kapitányánál nyirokmirigy rákot diagnosztizáltak, amit ő — a szavaival élve — kiütött.

„Ezeket a krízishelyzeteket mindig megpróbáltam úgy átélni vagy abba menekülni, hogy a jövőmet terveztem. Két kezelés között volt három hét, akkor én dolgoztam: versenyre, illetve edzőtáborokba jártam” — árulta el a sportoló az M2 Petőfi TV stábjának, aki jelenleg is edzőként segíti a jövő ökölvívó generációját.


A teljes beszélgetés 2020. február 7-én, péntek este lesz látható az M2 Petőfi TV-n este 20.35-ös kezdéssel, aki lemaradna, visszanézheti az adást a csatorna youtube csatornáján.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..