home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Bemutatták az adai wellnessközpont tervezetét
Kókai Zsolt
2015.12.21.
LXX. évf. 50. szám
Bemutatták az adai wellnessközpont tervezetét

Ada községben az elmúlt hét évben jelentős befektetések történtek a turizmus területén. Az 1919,25 négyzetméteres, 240 személy egyidejű befogadására alkalmas wellnessközpont kiépítése azonban mérföldkőnek számít három beltéri és három kültéri medencéjével, szaunáival.



A wellnessközpont meleg vízzel történő ellátásához egy 950 méter mély,  10–15 l/s kapacitású, és 60 Celsius-fokos vizet biztosító termálkút fúrására is sor kerül.

2014-ben elkészült a szükséges tervdokumentáció, és beszerezték az engedélyeket. 2015 végén 20 millió dinárt biztosítottak a kivitelezés megkezdéséhez. Ebből 10 milliót a Tartományi Energetikai Titkárság, 10 milliót pedig Ada község önkormányzata vállalt magára.



Ennek köszönhetően a projektum első fázisa tavaszra meg is kezdődhet. A  wellnessközpont — a tervek szerint — a 2017-es év végére készül el.

Vajdaságban ilyen jellegű létesítmény nem létezik, ezért a fürdőturizmusban Ada község vezető szerepet tölthet majd be.

Az adai wellnessközpont tervezetének december 21-ei bemutatásán Bilicki Zoltán polgármester elmondta, hogy egy ilyen beruházás megtérülésére nagyban kihat, hogy rendelkezünk-e megfelelő természeti adottságokkal, és okosan ki tudjuk-e őket használni. Mindenképp jó alap egy ilyen turisztikai-idegenforgalmi fejlesztéshez az adai strand területe, mint meglévő infrastruktúra és környezeti-táji adottság. A létesítmény működési költségei pedig — a számítások szerint —  minimálisra csökkenthetőek, amennyiben a meglévő adottságokat észszerűen használják.

„Biztosak vagyunk abban, hogy ez a beruházás más ágazatok fejlődésére is kihatással lesz községünkben, mint amilyen például a kiskereskedelem, vagy a vendéglátóipar. Egy ilyen jellegű létesítménnyel Ada község turisztikai kínálata ugyanis egy kerek egészet alkotna a már meglévő kempinggel, a vikendövezettel, a medencékkel, a sportpályákkal, a panzióval. Ada község a későbbiekben ezeket a lehetőségeket  — megfelelő kihasználás mellett — a saját javára tudná fordítani. A  képeken látható épület igény szerint bővíthető.” — mondta a polgármester.







Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..