home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Bemutatták a VMSZ választási listáit
P. E.
2012.03.28.
LXVII. évf. 13. szám

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke pénteken Szabadkán bemutatta a párt köztársasági, tartományi és önkormányzati listáit, valamint beszámolt a VMSZ-nek a tartományi választásokon képviselőségre javasolt egyéni jelöltjeiről. A Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István elnevezésű list...

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke pénteken Szabadkán bemutatta a párt köztársasági, tartományi és önkormányzati listáit, valamint beszámolt a VMSZ-nek a tartományi választásokon képviselőségre javasolt egyéni jelöltjeiről. A Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István elnevezésű listán a párt 250 jelöltet állít köztársasági szinten. A listavezető Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, a kisebbségi frakció jelenlegi vezetője. Őt Varga László, Kovács Elvira és Fremond Árpád követi - az elmúlt négy évben mindhárman szintén a VMSZ színeiben voltak jelen a parlamentben. Pásztor közölte: magától értetődik, hogy pártjuk eddigi parlamenti képviselői állnak a lista élén, hiszen az elmúlt ciklusban munkájukkal igazolták ezt a pozíciót. A párt vezetőségének meglátása szerint az eddigi négy mellett még legalább két képviselői mandátum megszerzésére számíthatnak a választások után, ilyen megfontolásból a köztársasági listán ötös sorszámmal Pék Zoltán, Zenta volt polgármestere, a lista hatodik helyére pedig az újvidéki Vicsek Annamária került.
Tartományi szinten ugyanazon a néven állít a VMSZ listát, mint köztársaságin. A párt 60 személyt jelölt listáján a Tartományi Képviselőházba, a listavezető Újhelyi Ákos, a szabadkai Parking Közvállalat volt igazgatója. Az előző választások eredményei alapján a VMSZ listájáról a vajdasági parlamentbe öt képviselő jutott be, Pásztor szerint a mostani listáról hat-hét jelölt szerezhet mandátumot. A VMSZ 20 községből és városból 27 egyéni jelöltet nevezett meg a tartományi választásra. Maga Pásztor kizárólag egyéni jelöltként indul a tartományi választáson. A VMSZ 25 vajdasági községben és városban indul a helyhatósági választáson. Elképzelhető, hogy a belgrádi városi választásokon is listát állít a párt, nyilatkozta Pásztor.
A párt listája a helyhatósági választásokon is ugyanazon a néven szerepel, mint a köztársaságin és a tartományin, kivéve Magyarkanizsát. Ott a következő elnevezéssel jelenik majd meg: Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István-Együtt Kanizsáért, mivel itt a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és a Rákóczi Szövetség képviselői is a VMSZ listáján szerepelnek.
- Azokkal az önkormányzatokkal kapcsolatban, amelyekben különösképpen kimagasló esélyeink vannak rá, hogy döntő koalíciós partnerek legyünk, elmondhatom, hogy listavezetőink lesznek a községek és városok polgármesterei. Ilyen vonatkozásban Magyarkanizsa ismét kivétel: itt szeretnénk megőrizni a folytonosságot, és ha olyan helyzetbe kerülünk, akkor Nyilas Mihály marad a polgármester - magyarázta Pásztor.
A VMSZ első embere a párt tizenkét pontból álló programjának bemutatása után arról is nyilatkozott, hogy Szabadkán folytatni kívánják a két évvel ezelőtt erőszakkal megszakított együttműködést.
- Szeretnénk együttműködni a Demokrata Párttal, a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetségével és mindenkivel, aki ehhez a blokkhoz tartozik és bekerül a városi képviselő-testületbe. Viszont azokkal a személyekkel, akik tönkretették és megmérgezték Szabadkát, nem tudunk együttműködni - mondta a pártelnök, majd a sokadik ehhez kapcsolódó újságírói kérdésre egyértelműen kimondta: - A VMSZ a választások után nem hajlandó együttműködni Saša Vučinićtyel és a környezetében lévő emberekkel.
A VMSZ szabadkai önkormányzati listavezetője Maglai Jenő.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..