home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Bemutatók
Kónya-Kovács Otília
2015.07.06.
LXX. évf. 26. szám
Bemutatók

A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben parasztkomédiát, Nagybecskereken, a Madách Amatőr Színházban pedig történelmi-életrajzi darabot láthatott a közönség Petőfi hitveséről.

Nemrégiben a Muzslai Petőfi Sándor MME újonnan alakult, főként fiatalokból álló színészcsoportja Illyés Gyula Tűvé-tevők című parasztkomédiáját mutatta be. Mint Kósa Zoltán rendező mondta, a csoport tagjai néhány ajánlat közül maguk választották ki a darabot. Egybehangzóan állítják, a próbafolyamat nagyon jó hangulatban telt. 

A darabban a gazdánét Mák Andrea, a gazdát Zombori Tibor, a menyasszonyt Gabona Kinga, a vargalegényt Kelemen Dávid, az örömanyát Bicók Tímea, az örömapát Somorai Péter, a vőlegényt Kónya Leon, a szolgálót Mészáros Rebeka, a vénasszonyt Horváth Mónika, a nászasszonyt Magyar Szimóna, a vőfélyt Kollár Filip alakította. A darab háttéremberei között volt Bicók Ildikó sminkes, Kelemen Tímea súgó, a zenéért és a fényekért pedig Zsáki Ervin felelt.

A kis csapat abban bízik, hogy a nyár folyamán még néhány helyszínen előadhatja a Tűvé-tevők című művet. A rendező reméli, hogy ezek a fiatalok a jövőben is a csapatot erősítik, sőt, az új tagokkal is bővül, és a következő évadban egy újabb darabbal is megpróbálkozhatnak.


A nagybecskereki Madách Amatőr Színház évadzáróját a Toša Jovanović Népszínházban tartották meg. A közönség Herczeg Ferenc Szendrey Júlia című darabját láthatta. Mindenki legnagyobb örömére a társulat tagjai mintegy tizenöt év után ismét egy komoly előadást mutattak be. A jó együttműködés eredményeként ezúttal is Lilijana Ivanović volt a rendező, akivel már néhány éve tart a gyümölcsöző kapcsolat. Ezúttal a szerb ajkú nézőkre is számítottak, akik felirat segítségével követhették a cselekményt. A drámacsoport tagjai közül Visnyei Leontina lépett fel, aki Szendrey Júlia szerepét játszotta, Horváth Árpádot Jenovay Lajos alakította, Kovács professzor figuráját Izelle Károly, Berta szerepét Márton Ramóna, Lauka Gusztávot Kósa Zoltán, Trubeczkoj herceget pedig Balázs György formálta meg. Az Ifjúsági Pódium berkeibe tartozó Csíkos Dániel és Barta Frigyes Lendvay Márton, illetve Balázs Sándor szerepét vállalta, Rontó Mártára pedig, aki az operettcsoportból jött a segítségükre, Tálasné szerepét osztották. Balázs József, ugyancsak az operettcsoportból, Petőfi hangját „adta”.

A tervek szerint a nyári pihenő után az Ifjúsági Pódium tagjai egy új darabot visznek színpadra, az év végéig pedig egy újabb zenés darabot is be szeretnének mutatni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..