home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Bemutató a Kosztolányi Dezső Színházban
Szakáll Laura
2023.06.03.
LXXVIII. évf. 22. szám
Bemutató a Kosztolányi Dezső Színházban

Az évad utolsó bemutatójára készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A készülő előadás különleges, Ladik Katalin életútját, személyiségét, egyediségét, performanszainak elemeit használja kiindulópontként, viszont nem biográfia produkció. Ladik Katalin egy művész, aki átlagos foglalkozást űz, mint a banktisztviselő, aki a monotonitásból ki szeretne törni  – fogalmazott a rendező, Zlatko Paković.

A hanganyagot Ladik Katalin Kucsov Borisszal közösen dolgozta ki, így a művésznő amellett, hogy játszik a produkcióban, szerzőként és zenei felelősként is közreműködik.

–A Kosztolányi Dezső Színház munkamódszere általában a közös alkotás. Erre úgy tekintek, mint egy rólam szóló mitológiának a felhasználására, megalkotására. Több féle mitológia van rólam, ez az egyik fajta, amelyben nagyon sokat felhasználtunk a hangköltészetemből, ezt örömmel és büszkén mondhatom, hogy szinte az egész zenei anyag az én hangfelvételeimből áll össze, amelyet nagyon kreatívan kever össze Kucsov Borisz társszerző, mint lemezlovas – mondta Ladik Katalin, aki második alkalommal dolgozik a KDSZ társulatával.

–Fontosnak tartom elmondani, hogy inprovizáltunk, performanszokat csináltunk, és ezekből a kis performanszokból, etüdökből hoztunk létre egy egészet. Eközben borzasztó izgalmas volt megismerkedni mélyrehatóan Katalin munkásságával, átszűrni magunkon és saját meglátásban  újra színpadra vinni, rekonstruálni, de nem lehet azt mondani, hogy utánozni, hiszen Katalin utánozhatatlan – emelte ki Kucsov Borisz.

Az előadásban továbbá Ágyas Ádámot, Búbos Dávidot, Hodik Annabellát és Verebes Andreát is láthatja a közönség. Az ősbemutató június 5-én este lesz a KDSZ-ben, az első repríz időpontja június 10-e.

Fényképezte: Szakáll Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..