home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Belső napsütés
Bíró Tímea
2017.12.08.
LXXII. évf. 49. szám
Belső napsütés

Rettenetesen régen volt, amikor december 5-én este kötelezően kifényesítettem a kiscsizmámat az előszobában.

Az ablakba nem tehettük, mert hogy néz az már ki. Édesanya nem tudott teljes mértékben azonosulni a mesék világával, de valamennyire igen, így ki kellett készíteni a csizmát, és noha már nem kellett volna, de mi átizgultuk az éjszakát, hogy reggel vajon mit találunk. Volt ám csokimikulás és kigurult mandarinok sokasága, de a lényeg az a puszitenger, amelyet édesanya árasztott.

Ma reggel semmit nem kellett kivenni a csizmából, hogy bele tudjak ugrani, és már szelhessem is az utcákat a szerkesztőségbe jövet. Születnek a szövegek, az ujjaktól átmelegednek a billentyűk, a szél pedig hűségesen nyaldossa a hatalmas ablakokat. Néha akkora hangzavart csap a természet, hogy alig hallom a saját gondolataimat, ilyenkor egy kicsit abba kell hagyni az írást, és jöhet a kávéfőzés vagy egy kis beszélgetés.

Télen sokkal könnyebben tudnak a magasba emelkedni a hőlégballonok. Könnyebb repülni. Nem is olyan önző és hálátlan ez az évszak. Ha épp nem vagyunk terepen, akkor a szerkesztőségben ülünk, a meleg szerkesztőségben, és ez nem kevés. Felnőttem, de nem sír se a csizma, se én, mert a munkahelyi hangulat egész évre szóló ajándék lehet. Itt mindennap Mikulás van, és néha még a Ferrero Rocher is előbújik a kesztyűtartóból a kedves kolléga autójában, pedig mi csak dolgozunk. Így is lehet.

Most akár azt is gondolhatná a kedves olvasó, hogy van ennél nagyobb örömforrás is. Van, de miért ne vennénk észre a kicsiket is?

A kaktuszok behordva a teraszra, a dió megtörve, lassan meg lehet sütni az idei tél első zserbóját, a vonatok fűtöttek, el lehet menni velük falura szánkózni, és a csokimikulások szétolvadtak a gyerekek szájában. Mindennap a fejemben zakatol a kedvenc két sorom Pilinszkytől:

„Kimondhatatlan jól van, ami van.
 Minden tetőről látni a napot.”


Még télen is, persze. Néha elbújik? Hadd pihenjen egy kicsit ő is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..