home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Belgium–Anglia 2:0 (1:0)
Tóth Tibor
2018.07.14.
LXXIII. évf. 28. szám
Belgium–Anglia 2:0 (1:0)

Bronzmérkőzés

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 64 406 néző, vezette: Fagani (iráni)

Gólszerzők: Meunier a 4., E. Hazard a 82. percben.

Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Witsel, Tielemans (Dembélé), Chadli (Vermaelen) – De Bruyne, E. Hazard – Lukaku (Mertens).

Anglia: Pickford – Jones, Stones, Maguire – Trippier, Dier, Loftus-Cheek (Alli), Delph, Rose (Lingard) – Kane, Sterling (Rashford).

A belgák hamar, már a 4. percben megszerezték a vezetést, amikor egy klasszikus kontra végén Chadli adott be a bal oldalról, Meunier pedig öt méterről Pickford lába között talált a hálóba. Ez volt a vb-bronzmérkőzések történetének negyedik leggyorsabb találata, Meunier pedig a tizedik belga labdarúgó, aki gólt szerzett az oroszországi világbajnokságon.

A 18. percben Lukaku növelhette volna a belga előnyt, de túl hosszan szöktette magát. Hat perccel később Kane egyenlíthetett volna, ám 16 méterről leadott lövése cél tévesztett, ahogy Alderweireld lövése is, mely pár centivel a léc felett szállt el. Az 55. percben Kane centikkel maradt le Lingard beadásáról, majd Dier emelését Alderweireld centikkel a gólvonal előtt rúgta vissza a mezőnybe.

Tíz perccel a lefújás előtt Meunier lőtt kapásból, Pickford azonban bravúrral mentett. Két perc múlva eldőlt a bronzcsata, amikor egy újabb ellentámadás végén Eden Hazard közelről a kapuba lőtt. A belga válogatott ezzel a bronzéremmel története legjobb világbajnoki szereplését érte el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..