home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Belépni a számítógépek világába
CS. BERÁK Benitta
2012.07.11.
LXVII. évf. 28. szám

A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör szervezésében Dienes Zoltán, a csókai Művelődési-oktatási Központ rendszergazdája, informatikusa kéthetes számítógépes képzést tartott a helybeli közép- és idősebb korosztálynak. Ottjártunkkor vidám hangulatban dolgozott a délutáni csoport. A tanfolyam vezetőjét a...

A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör szervezésében Dienes Zoltán, a csókai Művelődési-oktatási Központ rendszergazdája, informatikusa kéthetes számítógépes képzést tartott a helybeli közép- és idősebb korosztálynak. Ottjártunkkor vidám hangulatban dolgozott a délutáni csoport. A tanfolyam vezetőjét arról kérdeztük, hogy mit sajátíthatnak el a jelentkezők.
- Elsősorban a számítógép kezelésének és az alapfokú programok meg az internet használatának alapismereteit. A lényeg, hogy a helybeli közép- és idősebb korosztály közelebbi kapcsolatba kerüljön a számítógéppel. Le kell dönteni a korlátokat, el kell oszlatni a félelmet a számítógép-használattal kapcsolatban.
" Vannak-e sikerélmények?
- Elégedettséggel mondhatom, hogy mindkét csoportból - mivel van egy délelőtti és egy délutáni csoport is, hogy mindenkinek jusson gép - nagyon jók a visszajelzések. Sőt, minden alkalommal elhangoznak érdeklődő kérdések is. Az idősebbeknek talán az egér használata megy nehezebben, de kis játékokkal begyakorolható.
" Hány résztvevője van a képzésnek, és kapnak-e valamilyen igazolást a kéthetes tanfolyam elvégzéséről?
- Tizenhárom falubeli jár rendszeresen az órákra, és az elismerő oklevél, melyet az utolsó napon kap kézbe minden részvevő, bizonyítja az elsajátított tudást.
Sütő István 52 éves, ez az első ilyen jellegű tanfolyam, melyet elvégzett. Tapasztalatairól kérdeztük.
- Számomra ez szórakozás, munka és tanulás is egyben. Örülök, hogy eljártam a képzésre. A szövegszerkesztés és az internet világában való barangolás a legérdekesebb. Megtanultam, hogyan kell letölteni ismeretterjesztő és más filmeket, az internetes telefon használata is sokkal világosabb. A képzés során a kérdéseinkre is gyors és érthető válaszokat kapunk.
Medve Zoltán 50 éves, elvégzett már egy alaptanfolyamot, és haladó számítógépezőnek vallja magát. Elmesélte, hogy felelevenített sok ismert dolgot, de újakat is szerzett.
A képzést a Betlhen Gábor Alap, a csókai Művelődési-oktatási Központ és a tiszaszentmiklósi helyi közösség támogatta.
A falubeliek nagy örömmel fogadták a leányfalusi Szekérszínházat, mely újra ellátogatott Tiszaszentmiklósra. A közönség ezúttal Kisfaludy Károly Három egyszerre című vígjátékát láthatta. A színdarabot Póka Éva rendezte. A magyarországi színészek vidám és kellemes délutánt szereztek a nézőknek, ők pedig vastapssal jutalmazták a nagyszerű játékot.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..