home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Bejelentették a szerb és a magyar kormány együttes ülését
2023.05.11.
LXXVIII. évf. 19. szám
Bejelentették a szerb és a magyar kormány együttes ülését

Június 20-án szerb-magyar kormánycsúcs lesz – jelentette be Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Tomislav Momirović szerb bel- és külkereskedelmi miniszter Belgrádban, ahol együtt elnököltek a szerb-magyar gazdasági vegyes bizottság ülésén. Ez már a hetedik szerb-magyar kormánycsúcs lesz, korábban Belgrádban, Nišben, Szabadkán és Budapesten tartottak ilyen együttes ülést.

A vajdasági magyarok jelentik a legerősebb összekötő kapcsot Magyarország és Szerbia között – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter annak kapcsán, hogy találkozott Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével. Hozzátette, nemcsak európai, hanem világviszonylatban is egyedülálló a kisebbségvédelmi együttműködés Magyarország és Szerbia között, valamint büszkék arra, hogy a VMSZ hosszú évek óta kormánypártként járul hozzá Szerbia látványos fejlődéséhez. Az egyeztetés kapcsán a VMSZ elnöke is bejegyzést közölt a Facebook-oldalán, amelyben hangsúlyozta, sok magyar-magyar és magyar-szerb ügyet beszéltek át.

Aleksandar Vučić szerb államfő is találkozott Szijjártó Péterrel. Az Instagramon tette közzé, hogy a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel a két ország közötti kapcsolatok még erősebbé tételéről beszéltek. Egyeztettek az aktuális projektekről és az új tervekről, amelyek hozzájárulnak Szerbia és Magyarország gazdaságainak erősödéséhez.

Emellett Ivica Dačić szerb külügyminiszter is tárgyalt Szijjartó Péterrel


Forrás: Pannon RTV, Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..