home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Beiktatták Bánát új Főpásztorát
Kónya-Kovács Otília
2024.06.01.
LXXIX. évf. 22. szám
Beiktatták Bánát új Főpásztorát

Beiktatták hivatalába Msgr. Mirko Štefković megyéspüspököt, akit Ferenc pápa március 18-án nevezett ki a Nagybecskereki Egyházmegye élére.

A főszentelő Msgr. dr. Német László, belgrádi érsek, metropolita, a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia elnöke volt, a társszentelői Msgr. dr. Santo Rocco Gangemi, érsek, apostoli nuncius és Msgr. Fabijan Svalina, szerémségi püspök.

Msgr. dr. Német László érsek homíliájában három dologra hívta fel utódjának figyelmét. Elsőként arra, hogy a kegyelem nemcsak ajándék, hanem feladat is, továbbá, hogy bábáskodnia kell a mindennapos kis egyházi születéseknél és Bánátban legyen Isten jó pásztora, valamint harmadikként azt említette, hogy Jézus szeretete mindig az emberekhez fogja küldeni.

A bánáti hívek nevében Lőrincz József szólt a felszentelt püspökatyához, mondván, sokáig vártak a kinevezésére, imádkozva a Jóistenhez, és végre megérték az emberek ezt a napot is.

Msgr. Mirko Štefković püspökatya a szentmise végén mindenkinek köszönetet mondott, aki ezen az örömünnepen jelen volt, illetve lehetővé tette számára, hogy ezt a tisztséget betöltse.

Az eseményről bővebben június 5-ei lapszámunkban olvashatnak. 

Fényképezte: Deák Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..