home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Befejeződött az újabb intenzív kurzus
Tóth Lívia
2017.12.15.
LXXII. évf. 50. szám
Befejeződött az újabb intenzív kurzus

Zentán befejeződött az újabb háromhetes intenzív kurzus, amelyet a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara és a Magyar Nemzeti Tanács szervezett a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára. A program ezúttal is rendkívül eredményes volt – hangzott el a sajtótájékoztatón.

— Nagyon fontos, hogy ezekkel a kurzusokkal nem csak a beteg gyermekeknek, hanem a szüleiknek és a környezetükben élőknek is segíteni tudunk. A program a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából ingyenes az érintett családok számára. A konduktorok a mozdulatsorokat a szülőkkel is igyekeznek elsajátíttatni, hogy azokat később otthon is alkalmazhassák — hangsúlyozta Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke.


Csuka Pál és Perpauer Attila

Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programokért felelős koordinátora elmondta, három évvel ezelőtt jöttek először a Vajdaságba és azonnal látták, hogy ebben a régióban nagy szükség lenne a tevékenységükre.

— Három helyszínen közel százhatvan személyt, köztük gyermekeket és felnőtteket vizsgáltunk meg, és megbizonyosodtunk arról, hogy a mi fejlesztő módszerünk hiánypótló lenne. Az első és a második évben egy-egy, az idén pedig már két háromhetes intenzív kurzust tudtunk tartani itt, a Vajdaságban.

Hozzáfűzte, abban bíznak, hogy a jövőben még inkább ki tudják terjeszteni a tevékenységüket: --Mindenképpen folytatni és sűríteni szeretnénk ezeket a háromhetes fejlesztéseket. Emellett a képzésre is nagyobb hangsúlyt fektetnénk. Korábban a Pető András Karnak nem volt az intézményen kívüli oktatása, de az idén Erdélyben, Illyefalván elkezdődött a kihelyezett képzésünk, most fejeződik be az első szemeszter. Nem árulok el titkot, ha azt mondom, dédelgetett álmunk, hogy Vajdaságba is elhozzuk a képzést, de erről a nyilvánosság januárban kaphat bővebb információt.

A mostani intenzív kurzuson, amelynek megszervezésébe és lebonyolításába a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ is bekapcsolódott, huszonöt személy vett részt, és a szakemberek szűréseket is végeztek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..