home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Bebe Rexha közben sikeres zeneszerző is
Zvekán Péter
2023.09.08.
LXXVIII. évf. 35. szám
Bebe Rexha közben sikeres zeneszerző is

Érdekes a zeneipar világa. Amikor az ember jobban utánanéz egy-egy előadónak, sokszor meglepő dolgokat talál. Bebe Rexhát én énekesnőként ismerem — nem személyesen —, de arra sosem gondoltam volna, hogy mekkora slágerek fűződnek a nevéhez zeneszerzőként úgy, hogy azokat valaki másnak írta. Pedig a karrierjét ezzel kezdte.

Ráadásul az is érdekes, hogy az utóbbi időben arra is fény derült, hogy van jó néhány albán származású szupersztár. Ilyen például Dua Lipa, Rita Ora vagy éppen Bebe Rexha — ő már az Egyesült Államokban született —, eredeti neve Bleta Rexha (albán nyelven a bletë méhet/méhecskét jelent).

Visszatérve a zenéhez, amíg a legtöbb fiatal olyan hangszeren kezd el játszani tanulni, mint a zongora vagy a gitár, Bebe inkább trombitált. Később autodidakta módon a biztonság kedvéért megtanult zongorázni és gitározni is. A középiskolában énekelt is egy kórusban, szóval eléggé végigpróbálta a palettát, de ez még mindig nem volt elég, hiszen elkezdett zenét is írni. Egy versenyen el is nyerte a legjobb tinédzser zeneszerző díját, hétszáz másik tehetséget maga mögé utasítva.


Bebe (Kép forrása: thetimes.co.uk)

2013-ban szólóénekesként leszerződött a Warner Bros.-hoz, de a zeneírást nem hagyta abba. Sőt, még csak abban az időben lendült be igazán. Ő írta Selena Gomez Like a Champion dalát, de Nikki Williams Glowing című slágeréért is ő a felelős. Az egyik legnagyobb durranása az volt, amikor bekerült abba a csapatba, amely Eminem számára írta a ma már világslágerként ismert The Monstert.

Ezt a dalt egy profi csapat alkotta meg. Bebe Rexha mellett természetesen ott volt maga Eminem, valamint Aalias, Jon Bellion, Maki Athanasiou és Bryan Fryzel, azaz Frequency is. A végeredményben végül Rihanna is hallható, így Eminemnek és a barbadosi énekesnőnek ez lett hivatalosan a negyedik együttműködésük. A The Monster végül a The Marshall Mathers LP 2 korongon jelent meg, mega-giga slágerré vált, és még Grammy-díjat is kapott.

A másik elképesztő dal, melyben Bebe szintén zeneszerzőként vett részt, az David Guetta slágere, a Hey Mama. A francia DJ alapjában Nicki Minaj vokáljával dolgozott, de a számban felcsendül Bebe Rexha hangja is. Ebből később jogdíjgondok is voltak, mert Rexhának a hangjáért eredetileg nem járt volna semmi, de végül megegyeztek, így ma már mindenki boldog. Szóval, ezt a szerzeményt is egy profi csapat alkotta meg. Bebe mellett ott volt Giorgio Tuinfort, Nicki Minaj, Ester Dean és Sean Douglas, míg a producer, Guettán kívül, a holland származású Afrojack volt. A végeredmény annyira jó lett, hogy a mai napig ez David Guetta egyik legnagyobb slágere.

Hosszasan lehetne sorolni, hogy az elmúlt években Bebe ki mindenkinek szerzett. A sorban olyan előadók vannak, mint a fentebb már említett Selena Gomez vagy Nick Jonas, Bella Thorne, Azalea stb. A lényeg, hogy hihetetlen, hogy ő is azon világhírű énekesek közé tartozik, akiknek amellett, hogy saját maguknak írnak, stúdióba vonulnak, felvételeznek, klipet forgatnak, turnéznak, interjúkat adnak, még ahhoz is van kedvük, energiájuk és kreativitásuk, hogy másoknak is írjanak. Számomra ez elképesztő!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..