home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Barangolások a Temes folyó mentében
Martinek Imre
2017.11.19.
LXXII. évf. 46. szám
Barangolások a Temes folyó mentében

​​​​​​​Tamáslakát (Tomaševac) és Orlódot (Orlovat) eddig — tanárkodásom legelső napjaitól számítva, sorrendben harmadik alkalommal kerestem fel diákjaimmal. Dátumilag kettőezertizenhét november tizennyolcadikán.


Tettük ezt mindenekelőtt természet- és társadalom megismer(tet)ési szándékkal, melybe — járat közben — ezúttal is vegyültek egyéb pedagógiai motívumok. Olyanok, melyek révén az a bizonyos, megannyi szálon kirojtolódzott, esetünkben tanár-diák reláción jegyzett kommunikációink hatékonyságán is képesek leszünk érdemi feljavítást eszközölni...
 

Legutóbbi, a Temes folyó mentében tett barangolásunknak teljes terepi összefoglalójával hamarosan lapunk november 29-i nyomtatott kiadásában jelentkezünk. Megszólaltatva általa a jelenben továbbélő múltat is. Tartsanak velünk akkor is. A közép-bánáti Tamáslaka és Orlód falucskákba, illetve azok környékére.
 
Írta és fényképezte: Martinek Imre, a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola biológiatanára
Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..