home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Bánátország kincsesládájából (5.)
Martinek Imre
2022.06.27.
LXXVII. évf. 25. szám
Bánátország kincsesládájából (5.)

„Boldogok azok, akik észreveszik a szépet olyan helyeken, ahol mások semmit sem látnak.” (Camille Pissarro)

Legutóbb tíz évvel ezelőtt volt alkalmam odabenn is fotózni. A pancsovai Szent Anna-kistemplomban, mely egy esztendő híján egy évszázada (1923-ban) építtetett Weifert György helybéli iparmágnás által.

Erről tanúskodik egyébként a kápolna szentélyi részében elhelyezett dombormű, eredetileg német nyelven íródott ajánlása is: „Isten dicsőségére és jó szüleink lelki üdvéért, akik minket Krisztus tanításában felépítve hagyának, emeltetjük Istennek e hajlékát. Hálából, szent házasságkötésünk ötvenedik évfordulóján. Weifert Mária és György. Pancsova, 1923. augusztus 31-én.”

A kistemplom jelenünkben megújulni tetszik. Az egyre lüktetőbb építkezésekbe bocsátkozó Temes-parti, patinás kisváros hajdani peremeinek egyikén. A szerző beltéri fotói 2012. július 26-án készültek. A kültéri 2022. május 14-ei keltezésű.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..