home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Bánátba látogatott Surján László
Kónya-Kovács Otília
2012.02.22.
LXVII. évf. 8. szám
Bánátba látogatott Surján László

Február 19-én dr. Surján László, az Európai Parlament alelnöke nem hivatalos, kétnapos vajdasági látogatását Bánátban, Nagybecskereken kezdte meg. Elsőként msgr. dr. Német László megyés püspökkel találkozott.- Azért jöttem, mert húszéves a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, és hónapokkal ez...

Február 19-én dr. Surján László, az Európai Parlament alelnöke nem hivatalos, kétnapos vajdasági látogatását Bánátban, Nagybecskereken kezdte meg. Elsőként msgr. dr. Német László megyés püspökkel találkozott.
- Azért jöttem, mert húszéves a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, és hónapokkal ezelőtt meghívtak. Időközben az Európai Parlament alelnökévé választottak, a feladatkörömbe tartozik az egyházakkal való kapcsolattartás és a nyugat-balkáni térség. Nem hivatalosan vagyok itt, s ki akarom használni az alkalmat arra, hogy tájékozódjam. Számomra kiemelkedő fontosságú, hogy Szerbia minél hamarabb a ,,közös csapat' tagja legyen. Ezen a poszton minden erőmmel elő szeretném mozdítani ezt. Szükséges, hogy ebben a térségben a népek és országok egymásra találjanak, amit az európai integráció, a határok légiesítése segíthet - nyilatkozta dr. Surján László.
- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az Európai Parlament alelnöke ellátogatott hozzánk, hogy személyesen is meggyőződjön arról, hogyan élünk, milyen gondjaink vannak, mit szeretnénk, miben tudnának ők segíteni nekünk, illetve miben tudnánk mi segíteni nekik, hogy jobb rálátásuk legyen az itteni helyzetre - mondta a püspök úr.
Dr. Surján László Muzslyán is járt, részt vett a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség jubileumi ünnepségén.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..