home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ballagtak a nagybecskereki leány- és a muzslyai fiúkollégiumban
Kónya-Kovács Otília
2015.06.01.
LXX. évf. 21. szám
Ballagtak a nagybecskereki leány- és a muzslyai fiúkollégiumban

Május 20-án ballagtak a Boldogasszony Iskolanővérek Nagybecskereki Kollégiumának végzősei. Ünnepi, hálaadó szentmisét msgr. dr. Német László megyés püspök celebrált, aki a prédikációban egy tanulságos mesét mondott el útravalóul a lányoknak. Utalt arra, gondolkodjanak el, mivel ajándékozták meg őket a nevelőik, és éljenek megfelelően a nővérektől kapott útravalóval.

Ebben az iskolaévben tizenkét leány búcsúzott Julianna nővértől, Regina nővértől és Gizella nővértől, a nevelőktől, a személyzettől. Szinte mindannyian négy évet töltöttek el ebben az intézetben, és mint vallották, ezekkel az évekkel csak gazdagodtak.

Julianna nővér, a leánykollégium vezetője a búcsúztatójában három szó köré csoportosította a mondanivalóját, ezek pedig a magyarság, a kereszténység és a közösség voltak. Végül mindegyik ballagó leány ajándékot kapott.

Muzslyán, az Emmausz Fiúkollégiumból tizenhárom fiú ballagott. Az ünnepséget a Mária neve templomban szervezték meg, hálaadó szentmisét Kalapis Sztoján atya, a kollégium vezetője celebrált. Az ünnepségen, mint minden évben, az atya ezúttal is a nevelőkkel, Gerdof Zsoltival és Gabona Ferenccel osztotta ki a ballagó fiúknak szánt ajándékokat. Mindegyikük kapott egy tarisznyát — melyen az Emmausz Kollégium jele volt látható —, később ebbe helyezhették a többi emléket is, az egymásról írott legszebb gondolatokat, valamint az útravalóul kapott pogácsát, ceruzát és egy-egy maréknyi földet.

Mindkét ballagási ünnepségen hangsúlyozták, a fiatalok bármit tegyenek is az életben, azt Isten áldásával cselekedjék, mert akkor van eredménye a munkájuknak. A kollégisták többsége szeretne tovább tanulni, és ehhez kívántak sok sikert a búcsúzáskor a nővérek, Sztoján atya, illetve a nevelők.

A következő iskolaévben is szeretettel várják a leendő kollégistákat, a középiskolába készülődő fiatalokat. A leánykollégiumban 15 hely szabadul fel, a fiúkollégiumban pedig, ha a munkálatok jó ütemben haladnak, az új szobák elkészültével 13 helyett több jelentkezőt is fogadni tudnak. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..