home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ballagási fotográfiák
Martinek Imre
2015.06.17.
LXX. évf. 24. szám
Ballagási fotográfiák

Jegyzetünk diákszereplői nyolc esztendővel ezelőtt ültek be először az iskolapadba. Tágra nyílt szemmel, lelkesedéssel és kíváncsisággal. Meghagyván a bizakodást tanítóiknak, majd később tanáraiknak. Mondván, ha egyszer kiröppennek, őutánuk is lesznek még magyar diákok e tájon! A dél-bánsági széles szórványságban...

Mottó: „Régi harcok, régi, kopott könyvek. Derű, mosoly, néha fájó könnyek. Múlik minden, rohannak az évek. Búcsút mondunk, múló diákévek.” (Ernest Hemingway)

A zichyfalvi Dositej Obradović Általános Iskola ürményházi kihelyezett tagozatáról az idén kilenc diák ballagott el: Szilágyi Edvin, Bíró Ildikó, Kancsár Dávid, Daradity Teodóra, Virág Szabina, Lelik Róbert, Rákity Döme Doloresz, Bíró Ildikó és Kotormán István. A csapat osztályfőnöke mgr. Viola Lujza tanárnő volt.


Gyenge Karolina felvétele

A székelykevei Žarko Zrenjanin Általános Iskola tizennyolc végzősét (Ambrus Kevint, Sebestyén Róbertet, Korodi Róbertet, Szőcs Attilát, Stoja Stefant, Nagy Károlyt, Szabó Róbertet, Magda Attilát, Jankó Emesét, Erős Izabellát, Biszak Máriját, Molnár Krisztinát, Barjaktárov Ildikót, Pirkov Evelint, Romanov Anasztáziját, Varga Gabrijelát, Szatmári Leontinát és Ambrus Andreát) Binecz Margit tanárnő vezette ki. A ballagási ünnepélyen György Albert és László Rebeka, az utóbbi években külföldre vándorolt székeli családok sarjai, a leköszönő korosztály egykori diákjai is megjelentek. A generáció mintadiákja címen Ambrus Andrea és Jankó Emese osztozott.


Dani Mártina felvétele

Mivel társaiktól és tanáraiktól ez idáig csupán alkalmi (diák)műsor keretében búcsúzkodtak a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola magyar tannyelvű végzősei, vagyis az úgynevezett kisestélyis ballagási ünnepélyre e lapszám megjelenése után kerül majd sor, a tizenhét fős osztályközösség (Bednárik Áron, Fric Krisztián, Gulyás Benjámin, Kiss Attila, Kovács Adrijana, Lévai Kornélia, Máté Andor, Mohácsi Kornél, Oszterman Emília, Papp Róbert, Rácz Beáta, Sára Viktória, Spiranac Joszip, Szilágyi Emília, Szolnoki Klaudia, Sztefánovity Diana és Talpai László) ezúttal csupán „civil” fotót tudott rendelkezésünkre bocsátani. A nyolcadik egy osztályfőnöke Győri-Lukács Éva tanárnő volt. A generáció mintadiákja Szolnoki Klaudia lett.


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..