home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Balatonfüredi Prímásverseny 2020
Csermák Zoltán
2020.06.23.
LXXV. évf. 25. szám
Balatonfüredi Prímásverseny 2020

Az Anna-bál kísérőrendezvényeként idén nyolcadik alkalommal szervezik meg a Balatonfüredi prímásversenyt július 21-22-én. A versenyre a hagyományos magyar népzenét játszó 16 és 35 év közötti hegedűsök jelentkezését várják 2020. július 6-ig.

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Hagyományok Háza és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke a 2020-ban megrendezendő Anna-bál kísérőrendezvényeként prímásversenyt hirdet hagyományos magyar népzenét játszó hegedűsök számára. Pályázhat minden, a táncházmozgalomban tevékenykedő, illetve az autentikus magyar népzenei hagyományt ápoló hegedűs, aki a verseny napjáig betöltötte a 16. életévét, de még nem múlt el 35 éves. A színpadi versenyt az Anna-bál előtti héten, július 21-én és 22-én tartják a balatonfüredi Kisfaludy Galériában.

A versenyen minden prímás két kötelező és egy szabadon választott versenyszámot mutat be egyenként 5-5 perc időtartamban. A kötelező versenyszámokban a versenyzők széki és gömöri összeállításokat muzsikálhatnak, a szabadon választott versenyszámban pedig a teljes Kárpát-medence népzenei anyagából választhatnak. A megmérettetés során a szervezők minden versenyző számára gondoskodnak a megfelelő színvonalú kísérő zenekarról.

Az első három díjazott pénzjutalomban részesül. Az első helyezett nyereménye egymillió forint, a másodiké ötszázezer forint, a harmadik helyen végzett prímás pedig háromszázezer forinttal lesz gazdagabb. Az első helyezett további nyereménye, hogy felléphet a 196. Anna-bálon. A zsűri tagjai a magyar népzene elismert szakemberei, illetve a magyarországi népzenei mozgalom kiemelkedő prímásai, Árendás Péter, Koncz Gergely, Lakatos Róbert és Salamon Beáta lesznek.

Július 22-én 21 órától a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet rendeznek a Gyógy téren felállított nagyszínpadon. Pályázni július 6-án 12 óráig lehet a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lap kitöltésével.

Kapcsolat: Adonyi Adrienn 06/30 4875131, adrienn.adonyi@gmail.com

Gajó Dorottya 06/30 1655716, gajo.dorottya@hagyomanyokhaza.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..