home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Bakić polgármester meglátogatta a Krstić család négyes ikreit és a Probojčević család hármas ikreit
2021.02.01.
LXXVI. évf. 4. szám
Bakić polgármester meglátogatta a Krstić család négyes ikreit és a Probojčević család hármas ikreit

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić, minden járványügyi intézkedést betartva, ma meglátogatta a kétéves négyes ikreket, Melaniját, Dimitrijet, Božidart és Zaharijet, tízéves fivérüket Vasilijet és a szülőket, Mira (31) és Mladen (41) Krstićet, majd a Probojčević családot is, Eminát (35) és Gorant (39) a szülőket, akiknek 2020. szeptember végén hármas ikrei születtek – Ema, Sara és Relja. Bakić polgármester a Krstić és Probojčević családnak ajándék utalványt és alkalmi ajándékokat, pelenkát, babaételt és játékokat nyújtott át, és kihangsúlyozta, hogy az önkormányzat a rendszeren keresztül, de egyéni akciókkal is támogatja az ilyen családokat, és nem csak a gyermekek születése alkalmával, hanem később is és sz iskoláztatásuk során is.

Bakić polgármester elmondta, hogy 2018-ban a Krstić család négyes ikrei minden szabadkai szívét meghódította. Melanija, Dimitrije, Božidar és Zaharije mostanra a második életévüket betöltött vidám gyermekek és a Krstić meg a Probojčević család ikrei is a méhen kívüli megtermékenyítési program segítségével fogantak, amit a születéspártoló politikánk intézkedéseinek keretében a Tartományi Kormány finanszírozott.

 „Azt az üzenetet szeretném küldeni, hogy az ilyen családokat nem csak akkor fogjuk támogatni, amikor gyermekeik megszületnek, hanem növekedésük és iskolai tanulmányaik folyamán is. Ezt mind a rendszer által, mind pedig az ilyen akciók által valósítjuk meg, hiszen nagy dolgot tesznek ők országunknak”, hangsúlyozta Bakić polgármester.

Kiemelte, hogy még a 2021. évi korlátozott városi költségvetésben sem, amelyben drasztikus mértékben csökkent a különböző rendeltetésre szánt eszközök összege, lett egy dinárral sem kevesebb a szociális védelmi és a gyermekvédelmi programok összege.

„Erre a rendeltetésre 332 millió dinárt különítettünk el, így a várandós nők számára nyújtott 15.000 dinár összegű egyszeri segély és az első gyermek utáni 10.000 dinár összegű szülői pótlék kifizetése is rendszeres marad. Gyermekből sosem elég és minél több gyermeknek kell születnie, hogy élhessen Szabadka, hogy élhessen Szerbia”, üzente Stevan Bakić.

Mira és Mladen Krstić és Goran és Emina Probojčević megköszönte Bakić polgármesternek a látogatást, a figyelmet, az ajándékokat és a pénzbeli támogatást.

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..