home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Bágyadt belgák, zsenge brazilok, fáradt oroszok
2014.06.18.
LXIX. évf. 25. szám
Bágyadt belgák, zsenge brazilok, fáradt oroszok

Belgium–Algéria 2:1 (0:1), Brazília–Mexikó 0:0, Oroszország–Dél-Korea 1:1 (0:0) — Amikor a belga bénázás is elég a győzelemhez — Brazil ima: Add már, uram, Nisimurát!

H csoport, 1. forduló

Belgium–Algéria 2:1 (0:1)

Gólllövők: Fellaini a 70., Mertens a 80., illetve Feguli (11-esből) a 25. percben.

Belo Horizonte, 57 000 néző, vezette: M. Rodríguez (mexikói)

Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, De Bruyne, Chadli (Mertens), Dembélé (Fellaini), E. Hazard – Lukaku (Origi).

Algéria: M'Bolhi – Mosztefa, Bugerra, Hallis, Gulam – Taider, Medzsani (Gilasz), Bentaleb – Feguli, Szudani (Szlimani), Mahrez (Laszen).

Győzelmük ellenére csalódást okoztak a titkos favoritnak kikiáltott belgák, hiszen csak hatalmas erőfeszítések árán győzték le a cseppet sem acélos algériai tizenegyet. Az afrikaiak egy jogos büntetővel jutottak vezetéshez, a belgák pedig erőtlennek, ötlettelennek tűntek az első félidőben. Marc Wilmots, belga szövetségi kapitány lekapta a labdához alig érő Lukakut, becserélte Origit, Fellainit és Mertens és utóbbi kettő góljával a belgák megfordították a találkozót.

Szalai Attila karikatúráján: Fellaini, a kétszeres „vörös ördög”


A csoport, 2. forduló

Brazília–Mexikó 0:0

Fortaleza, 58 704 néző, vezette: Cakir (török)

Brazília: Júlio César – D. Alves, T. Silva, D. Luiz, Marcelo – Paulinho, L. Gustavo – Ramires (Bernard), Oscar (Willian), Neymar – Fred (Jo).

Mexikó: Ochoa – P. Aguilar, F. Rodríguez, R. Márquez, Moreno, Layún – H. Herrera (Fabián), Vázquez, Guardado – O. Peralta (J. Hernández), G. dos Santos (Jiménez).

Gólnélküli döntetlent hozott a két nagy rivális mérkőzése, de ez a nulla–nulla mennyi mindenben különbözött a tegnap esti Irán–Nigéria gólnélküli meccstől… A mexikóiak sem játszottak alárendelt szerepet, gyakran szebben fociztak, mint a házigazdák, az egy pontot mégis kapusuknak, a francia Ajaccio csapatában védő Guillermo Ochoának köszönhetik, aki a legnagyobb, már-már biztos gólnak látszó brazil helyzeteket is parádésan, hatalmas bravúrokat bemutatva hárította. Két mérkőzés után úgy tűnik: ez a brazil válogatott még nem érett meg a világbajnoki címre. Ha csak nem vezet a selecaónak még egy meccset a japán játékvezető, Nisimura…


H csoport, 1. forduló

Oroszország–Dél-Korea 1:1 (0:0)

Góllövők: Kerzsakov a 74., illetve Li Kun Ho a 68. percben.

Cuiabá, Arena Pantanal, 37 603 néző, vezette: Pitana (argentin)

Oroszország: Akinfejev – Jescsenko, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Fajzulin, Glusakov (Gyenyiszov), Satov (Dzagojev) – Szamedov, Kokorin, Zsirkov (Kerzsakov).

Dél-Korea: Dzsung Szung Rjong – Li Jong,  Hong Dzsong Ho (Hvang Szok Ho), Jun Szuk Jung, Kim Jung Hvon – Ki Szung Jong, Han Kuk Jung – Ku Dzsa Csol, Li Csung Jong, Szon Hung Min (Kim Bo Kjung) – Pak Csu Jung (Li Kun Ho).
Potyagóllal jutottak vezetéshez az ázsiaiak, miután Li Kun Ho lövése Akinfejev keze között a hálóba került. Az orosz egyenlítésre nem kellett sokat várni, a koreai kapusról kipattanó labda Jescsenkótól Kerzsakovhoz került, aki a hálóba talált.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..