home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Bácskai lakodalom
Tóth Péter
2015.05.06.
LXX. évf. 18. szám
Bácskai lakodalom

Bácskai, bánáti és határon túli vőfélyek, muzslai koszorúslányok, autentikus lakodalmas zenészek, egy néprajzkutató és nagyszámú érdeklődő jelenlétében tartották meg Bácska szívében az I. Kishegyesi Hagyományőrző Vőfélytalálkozót. A Sógor vendéglő zsúfolásig megtelt báltermében igazi mulatós, lakodalmas hangulat uralkodott. A házigazda, Szilágyi József kishegyesi vőfély régi vágya teljesült a rendezvény megszervezésével. Szerinte a vőfélykedés nemes cselekedet, hiszen az ember útjára enged egy ifjú párt, miközben színesebbé teszi az esküvőt. „Ennek hagyományát őseink örökítették ránk, mi pedig folytatjuk.”

Kedves olvasó, a teljes cikket a Hét Nap nyomtatott kiadásában olvashatja el!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..