home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Bácsfeketehegyi fórum
Talpai Lóránt
2022.03.10.
LXXVII. évf. 10. szám
Bácsfeketehegyi fórum

Bácsfeketehegyen a Kultúrotthonban tartott fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen Hollik István, a Fidesz—KDNP kommunikációs igazgatója, Pásztor István, a VMSZ elnöke és Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke mutatták be és ismertették a helyieknek programjukat az április 3-ai magyarországi, illetve szerbiai parlamenti választás kapcsán.

Hollik István emlékeztetett, hogy nemzetpolitikai elkötelezettsége csakis a jelenlegi magyar kormánynak van. Mindezt azzal támasztotta alá, hogy az elmúlt időszakban mintegy 60 milliárd forintnyi támogatás érkezett a Vajdaságba Magyarországról. A fejlesztéseket, felújításokat pedig szinte minden település polgára láthatta és tapasztalhatta. Ezek a támogatások jelenleg 12 500 munkavállaló megélhetését teszik lehetővé. Emellett csaknem 2000 vállalkozás is részesült támogatásban. Mindez főként annak köszönhető, hogy a magyar kormány jó gazdaságpolitikát folyat.

Pásztor István szerint az április 3-án esedékes két választásnak egyaránt az a tétje, hogy a vajdasági magyarság megmarad-e ebben a jelenlegi érdekérvényesítő kondícióban. „A fő kérdés, hogy megmarad-e a legitimitásunk, a támogatottságunk és az erőnk azon a szinten, ahová ezt feltornáztuk az utóbbi évek során” — hangoztatta. Továbbá felszólította a vajdasági közösséget, hogy ne csak passzív és szemlélődő legyen a választások kapcsán, hanem aktívan vegye ki a részét belőlük.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..