home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Babakocsis edzés
Bíró Tímea
2020.06.01.
LXXV. évf. 21. szám
Babakocsis edzés

Számtalan kifogás létezik, hogy mi gátol meg bennünket a testmozgásban. A szülők egy része általában a gyereket okolja, amiért nincs ideje vagy lehetősége edzeni. Ez a cikk azért íródott, hogy megerősítse azt a tényt, hogy bizony gyerek mellett is lehet sportolni.

Ha kisbabánk van, és gyakran tologatjuk a babakocsiban, akkor kiváló tornagyakorlatokat végezhetünk séta közben.

— Az egyik optimális gyakorlat a kitörés, hiszen kapaszkodni tudunk a kocsi tolókarjába.

— Guggolásokat is végezhetünk, mégpedig úgy, hogy vállszélességű terpeszbe állunk a kocsival szemben, és egyenes háttal, a baba egyik játékát a kezünkben fogva leguggolunk.

— Fogjuk meg két kézzel a babakocsi tolókarját, majd az egyik lábunkat emeljük egyenesen hátra és vissza. Ezután oldalirányba is emelhetjük. Váltogassuk a végtagjainkat, és igyekezzünk minél többet csinálni ebből a gyakorlatból.

— Oldalra fordulva fogjuk meg a babakocsi tolókarját, és széles terpeszben állva fordítsuk kifelé a lábfejünket, a szabad kezünket pedig tegyük a csípőnkre. Enyhén ereszkedjünk le, és maradjunk guggoló tartásban, ameddig csak tudunk. Mozgassuk meg a vádlinkat, emeljük el a talajtól a sarkunkat, és engedjük vissza.

— Oldalra fordulva, a külső térdünket 90 fokos szögbe hajlítva emeljük a lábunkat derékmagasság fölé. A külső könyökünkkel közelítsünk a térdünkhöz. Érdemes váltogatni a kezeket és a lábakat, illetve a másik oldalon is elvégezni ezt a mozdulatsort.

— Ha már elaludt a baba, és megállhatunk, akkor érdemes egy pad közelében „leparkolni”, és úgy helyezni a kocsit, hogy rálássunk. Közben a pad háttámlájára nehezedve végezzünk karhajlításokat.

— Üljünk a padra, legyenek a térdeink 90 fokos hajlításban. Emeljük a fenekünket a pad elé, és tartsuk meg a testünket. Hajlítsuk és nyújtsuk a karunkat, ezáltal szépen formálódik a tricepszünk.

Ne feledjük, hogy futni is lehet a babakocsival, persze nem az őrült sprintre gondolok, hanem a lassú kocogásra, mely akár még a csöppségnek is tetszhet.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..