Babafarsang

Babafarsang

A farsangi időszak január 6-ától (vízkereszttől) március 5-éig (hamvazószerdáig) tart. A régi hagyományokhoz híven még manapság is szokás álarcot húzni, és abban bolondozni. A mulatságból a babákat se hagyjuk ki, ez az az időszak ugyanis, amikor a mama még a gyermek beleszólása nélkül dönthet róla, mibe öltözteti.

Igaz, ez csak a szülők és a többi felnőtt számára nagy élmény, egyszer azonban érdekes lesz majd visszanézni a piciről készült vidám fényképeket — feltéve, hogy a baba elsősorban kényelmes, másodsorban kreatív ruházatot kap. Az előre elkészített, boltban megvásárolható jelmezek is lehetnek izgalmasak, mégsem nyújtanak akkora örömet a kismama számára, mint a saját kezűleg gyártottak. Íme néhány házilag is könnyen elkészíthető babajelmez.

Belebújós jelmezek

A még csak feküdni tudó babáknak ajánljuk ezeket a kosztümöket, hiszen melegen tartják a picit, kényelmesek és praktikusak pelenkacsere esetén.

Közös élmény

Az elválaszthatatlan baba-mama vagy baba-papa párosok is kitalálhatják a számukra legmegfelelőbb és legkényelmesebb darabokat.

Már tipegőknek

A tipegők számára az egyszerű jelmezek a legideálisabbak. Azok, amelyek szabad teret hagynak a mozgáshoz. A babák totyogása nagyon hasonló a pingvin lépegetéseihez, ezért is lehet érdekes ez a fekete-fehér jelmez.

 

Címkék: baba-mama
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Baba-mama rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Babafarsang
Mozaik
  • Hét Nap
  • 2014.04.27.
  • LXIX. évfolyam 17. szám
Babafarsang
Baba-mama
  • Összeállította: vas
  • 2014.04.09.
  • LXIX. évfolyam 15. szám
Facebook

Támogatóink