home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Babacsomagot osztottak Magyarkanizsán
Kovács Laura
2023.08.31.
LXXVIII. évf. 35. szám
Babacsomagot osztottak Magyarkanizsán

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága babacsomaggal ajándékozta meg azokat a külhoni magyar családokat, amelyek a 2018 óta működő Köldökzsinór Program keretében igényelték az anyasági támogatást. Magyarkanizsán csütörtökön megközelítőleg százhúsz csomagot osztottak ki. Magyarkanizsa, Zenta, Csóka és Törökkanizsa községből érkeztek családok.

Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, több támogatás is van, mely a magyar kormány részéről ideérkezik a határon túli magyarokhoz. 
— Van a Köldökzsinór Program, amely pénzeszközzel is jár, és ezt minden magyar gyermek megkapja. A Nemzetpolitikai Államtitkárság ezt a babacsomagot pedig kiegészítő csomagként vagy kiegészítő ajándékként szánta minden magyar gyermek számára. Rengeteg családot próbáltunk felkeresni az elmúlt időszakban, de lehet, hogy nem jutott el mindenkihez a hír, hogy ezeket a csomagokat fel lehet venni, ezért ezúton is szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a Magyar Nemzeti Tanácsnál, illetve az adott önkormányzatban érdeklődhet, hogyha a gyermeke 2022 márciusáig született, akkor lehet ezekért a csomagokért jelentkezni, és ezeket a csomagokat akkor át tudják venni.

Fontos az, hogy inkább gesztusértéke van a magyar kormány részéről, hogy ezzel is támogatja a gyermekvállalást nemcsak határon belül, hanem határon túl is — mondta Fremond Árpád. — Én azt gondolom, hogy nekünk mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezen gyermekek, akik most ezeket a csomagokat megkapták, magyar bölcsődében, magyar általános, középiskolában, illetve magyar nyelven tudják majd az egyetemi tanulmányaikat folytatni. Ezért dolgozunk, így tud megmaradni a közösség, függetlenül attól, hogy mennyien maradtunk. Lélekben erős ez a közösség, minden egyes gyermek számít, és ezekkel a rendezvényekkel, ezekkel a gesztusokkal, ezekkel az apró ajándékokkal is jelzi a magyar kormány és a Magyar Nemzeti Tanács is az egész közösség felé, hogy mennyire fontos — tette hozzá.

Fényképezte: Kovács Laura

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..