home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
B. Szabó György emléknapot tartottak
k-ko
2013.11.06.
LXVIII. évf. 45. szám

Nemrégiben B. Szabó Györgyre emlékeztek a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben.

Tabacski Edit Friedl Margit

A délelőtt folyamán az egyesületben működő Art Klub szervezésében képzőművészeti alkotónapot tartottak az irodalmár, képzőművész halálának 50. évfordulója alkalmából. A részvevők több helységből érkeztek, a nagybecskerekieken kívül újvidéki, óbecsei, muzslyai és lukácsfalvi művészek jöttek el a közös alkotásra. A 16 alkotó 18 festménnyel gazdagította a klubot, és mint Meleghy Zsuzsanna, az Art Klub vezetője elmondta, ezek a mostani művek a legszebb munkák közé tartoznak, amelyeket ilyen alkalmakkor festettek.

A délutáni program keretében az egyesület nagytermében Tabacski Edit könyvtáros irodalmi összeállítással emlékezett B. Szabó Györgyre, a Petőfi MME egyik alapítójára, tanárra, irodalmárra, képzőművészre. Az eseményre eljött B. Szabó György egyik tanítványa, Friedl Margit, nyugalmazott magyartanárnő, aki a kellemes délutánon felidézte emlékeit a tanáráról. Arról az időszakról beszélt, amikor a tanulmányait folytatta, elmondta, hogyan vizsgáztatta a hallgatókat, milyen sokat beszélgetett B. Szabó az egyetemistáival. Arról is beszámolt, a tanár úr mennyire szerethette a városát, Nagybecskereket, hiszen sokszor sétált éjszakába nyúlóan a város utcáin, annak változásait szemlélve.
Az emléknapon, szintén Tabacski Edit jóvoltából, néhány pannón is végigkísérhető volt B. Szabó György életműve, valamint a könyvtárban levő B. Szabó-kötetekbe is belelapozhattak a jelenlevők.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..