home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
B. B. King páratlan zenei pályafutását idézi fel az M2 Petőfi TV
MTVA
2022.08.05.
LXXVII. évf. 31. szám
B. B. King páratlan zenei pályafutását idézi fel az M2 Petőfi TV

Carlos Santana, a világhírű rockzenész az ő hatására választotta a zenei pályát, derül ki abból a zenés dokumentumfilmből, amely minden idők egyik leghíresebb bluesgitárosának karrierjét eleveníti fel. A sztárok visszaemlékezéseivel színesített B. B. King – Útra fel! című filmet vasárnap este tűzi műsorára az M2 Petőfi TV.

Játszott a Fehér Házban, és találkozott a pápával is B. B. King, akit sokszor emlegetnek a blues koronázatlan királyaként. Páratlanul hosszú pályafutása végén, 90. életévében hunyt el 2015-ben, és szinte a legutolsó évekig rendszeresen fellépett. Minden idők legaktívabb zenésze volt, fiatalkorában folyamatosan járta az Egyesült Államok városait turnébuszba zsúfolt zenekarával, és olykor az év szinte minden napján adott koncertet, 70 éves korán túl is évi 200 fellépése volt, sőt még 89 éves korában is színpadra állt.

Egyedülálló munkásságát idézi fel a zenés dokumentumfilm, amelyben King mellett megszólalnak pályatársai, akik az évtizedek során kísérték őt az úton, ugyanakkor méltatják olyan híres előadók is, mint Eric Clapton, Carlos Santana, Bono, Ringo Starr vagy Buddy Guy.

B. B. King – Útra fel! (B. B. King On the Road) című film az M2 Petőfi TV-n vasárnap 21:20-tól látható.

A fotón a 84. életévében járó, 15 Grammy-díjjal kitüntett legendás amerikai blues gitáros és énekes-dalszerző, Riley B. King, művésznevén B. B. King ad koncertet július 16-án este a Papp László Sportarénában. A művész lemezlovasként kapta a „The Beale Street Blues Boy” becenevet, mely később „Blues Boy King”-re, végül csak B. B. Kingre rövidült. Budapest, 2009. július 17. MTI Fotó: Kollányi Péter

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..