home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Azahriah
Zvekán Péter
2023.05.19.
LXXVIII. évf. 19. szám
Azahriah

A srác, aki huszonegy évesen megtöltötte a Budapest Sportarénát

Ma már szinte nincs olyan rádiót hallgató vagy online felületet használó és közösségimédia-platformokat böngésző magyar ember, aki ne ismerné, vagy akinek legalább ne csengene ismerősen Azahriah neve.

Az is biztos, hogy tömegek dúdolják az olyan dalait, mint az Introvertált dal, a Rét vagy a Four Moods. Az is tény, hogy márciusban ő lett a legfiatalabb előadó, aki megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát. De ki is ez a srác?

Először nem is a zenével lett ismert. Tizennégy-tizenöt évesen hozta létre az első YouTube-csatornáját, melyre Paul Street néven kezdett el videókat feltölteni. Legsikeresebb sorozata a Rejtélyek nyomában volt, melyben hátborzongató és paranormális történeteket dolgozott fel. Közben időnként megcsillantotta a zenei oldalát is — ezek főleg feldolgozások voltak. Olyanok, mint például a Bagossy Brothers Company Olyan Ő című dalának újragondolása.

2019 volt az az év, amikor először jelent meg az Azahriah név Magyarországon. Művészneve kapcsán egy interjúban úgy nyilatkozott, neve Uzziás júdai király (latinul: Azarias) nevéből ered — ennyi. Ami fontos, hogy már az első dalait is jól fogadta a közönség, de az igazi áttörés akkor volt, amikor 2020 novemberében Deshsel közösen felvették és kiadták a Rét című dalt. Ez ugyanis már felkerült a Mahasz slágerlistájára. Ezután folyamatosan születtek a szerzemények, melyeknek köszönhetően Azahriah-t 2021 novemberében az MTV az év legjobb magyar előadójának választotta.

Mindeközben egy szexbotrányba is belekeveredett, mely hatalmas médiafigyelmet kapott. A rövid történet az, hogy a szolnoki Palacsintafesztiválon Azahriah egy rajongóval szexelt a színpad melletti mobilvécék mögött, amiről felvétel is készült, mely persze rögtön terjedni kezdett, de erről ennyit, hiszen az egész történetéből nem erre kell fókuszálni.

Inkább megemlítem azt a tényt, hogy Azahriah mindössze huszonegy évesen március 10-én megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát, egy frenetikus koncertet adva. A rajongók szerencséjére az egész műsor elérhető a YouTube-on. Jómagam is megnéztem néhányszor, és valami egészen elképesztő hangszereléssel találjuk szembe magunkat, melyet Azahriah energiája és hangja tesz teljessé. Meg kell említeni, hogy sikerének egyik kulcsa az, hogy hangzásban teljesen más, mint bárki Magyarországon, és ez JÓ dolog. Annyira más és annyira jó, hogy már külföldön is felfigyeltek rá.

Éppen emiatt döntött úgy a menedzsmentje, hogy a nyári — főleg magyarországi — koncertek után lesz egy őszi, európai turné is. De a vajdasági rajongóknak sem kell csüggedniük, hiszen Azahriah az idén fellép Zentán a Green Future Fesztiválon. Ez azért fontos momentum, mert ha sikere és népszerűsége ilyen formában nő tovább, akkor Vajdaságban többet senki sem fogja tudni őt kifizetni. Szóval, ez egy kicsit olyan most vagy soha helyzet!

Nyitókép: fezen.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..