Az uszítás bajnokai

Az uszítás bajnokai

Miközben az elmúlt hetekben és napokban a magyar hatóságok emberfeletti munkát végeztek annak érdekében, hogy Magyarország déli határszakasza, egyúttal a schengeni övezet kapuja ellenőrzötté váljon, egy „intellektuális” szerb bulvárlap „filozofikus mélységű” véleményt írt a fentiekben említett munkáról, törekvésről. Olvasóit pedig még egy, a magyar miniszterelnököt Hitler-bajusszal ábrázoló képpel is meglepte.

 Az iromány szerint a szinte huszonnégy órás szolgálatban tevékenykedő magyar rendőrség és hadsereg állatként bánt az illegális bevándorlók többségével. Mindezt jól kiegészítették a szerb kormány bizonyos tisztviselőinek nyilatkozatai, melyek a röszkei határátkelőnél lejátszódott események kapcsán hangzottak el.

A magyar hatóságokat nemes egyszerűséggel agresszióval vádolták meg. Azokat a magyar állami hatóságokat, amelyek azon kevés európai szervezetek közé tartoztak az utóbbi időben, amelyek komolyan vették a rájuk háruló feladatokat, pontosabban az elharapódzott embercsempészet megállítását. A „gyönyörű” címlap és cikk megjelenése után a bulvárlap olvasótáborának egy része azon nyomban nekiesett a magyarságnak. Válogatottnál válogatottabb aljasságok, uszítások és szidalmak jelentek meg a bulvárlap internetes felületein. Tisztelet a kivételnek, voltak olyanok is, akik a valóságot jóval tisztábban látták, és az egyébként is rendkívül feszült nemzetközi helyzetben eszük águkban sem volt elvetni a sovinizmus magjait. Nem kérdés, hogy az ehhez hasonló címlapok nagy nemzeti feszültséget gerjeszthetnek a térségben, ahogyan az sem vitás, hogy a történelem útvesztőjében számtalanszor megtépázott határon túli magyarság újra bűnbakká válhat. Az sem kétséges továbbá, hogy a különféle médiahatóságok többszörösen kettős mércét alkalmaznak, és a legkisebb mértékben sem lépnek fel a valóban gyűlöletet szító, uszító és soviniszta tartalmat közlő médiumok ellen.

Az elmúlt időszakban számtalan esetben tapasztalhattuk, hogy a liberalizmus normái kizárólag a kisebbségi sajtóra vonatkoznak, miközben egyes többségi lapok a kilencvenes évek legsötétebb időszakait idéző uszító tevékenységet folytatnak.

Végül pedig arra szeretném emlékeztetni mindazokat, akik nyomdafestéket nem tűrő módon pocskondiázták a magyar hatóságokat, hogy erőltessék meg egy kicsit az emlékezőtehetségüket. Azt a Magyarországot gyalázták, amely elsőként nyújtott jelentősebb segítséget a közelmúltban Szerbiát sújtó árvíz idején; amely nem is olyan régen szó nélkül nyitotta meg gáztározóit, hogy Szerbia lakosságának nagy része átvészelhesse a telet. Arra már ki sem térek, hogy Magyarország mennyi segítséget nyújtott Szerbiának, illetve hogyan támogatta őt az európai uniós csatlakozási folyamatban.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Heti Jegyzet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Az uszítás bajnokai
Heti Jegyzet
Az uszítás bajnokai
Heti Jegyzet
Facebook

Támogatóink