Az újraélesztés gyakorlása

Az újraélesztés gyakorlása

Pár hónappal ezelőtt a zentai egészségház és az önkormányzat képviselői a laikus újraélesztésre szolgáló automata külső defibrillátort helyeztek el a város piacterén. A köztéren lévő gépet, amely mindenki számára hozzáférhető és nagyban megnövelheti a sikeres újraélesztések számát, szerencsére eddig még nem kellett használni.


Homolya Horváth Ágnes felvételei

Az automata külső defibrillátor alkalmazása egyszerű ugyan, de az egészségház és a mentőszolgálat illetékesei nagy figyelmet fordítanak a lakosság folyamatos képzésére.

Ezt a célt szolgálta nemrégiben az az akció is, amely során a műszer használatára tanították az érdeklődőket. A zentai mentőszolgálat és a Szerbiai Újraélesztő-szövetség szakemberei a város központjában lévő parkban, a zenepavilon körül négy tornaszőnyegen helyezték el a babákat, a résztvevők pedig oktatógépeken gyakorolhattak. Az újraélesztést bárki kipróbálhatta, aki azon a délelőttön arra járt, az oktatók minden jelentkezővel külön foglalkoztak.

Mivel az oktatóbabákban és a gyakorlógépekben is vannak érzékelők, a számítógéppel összekötve kimutatható, ki milyen hatékonyan végezte el a feladatot. Az adatok összegzése után, október folyamán a legjobbakat megjutalmazzák.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink