Az új vasúti menetrend egyeztetése

Az új vasúti menetrend egyeztetése

Az észak-bánáti körzet községeinek vezetői megbeszélést folytattak Zentán a szerb vasúttársaság illetékeseivel a kialakítandó új menetrendről.

Az év végétől ugyanis valószínűleg változik és bővül a jelenleg felújítás alatt lévő Szabadka—Zenta, illetve Nagykikinda közötti szakaszon a járatok száma.

Az egyeztetésen jelen volt Marko Đukić, a Srbijavoz közvállalat közlekedési és kereskedelmi részlegének igazgatója, Nikola Lukač, az észak-bánáti körzet vezetője, az észak-bánáti települések- és a zentai önkormányzat képviselői.

A zárt ajtók mögött folytatott tárgyalás után Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere foglalta össze az elhangzottakat. Elmondta, az összejövetelnek egyetlen napirendi pontja volt, a jövő évi vasúti menetrend, amelynek számukra a legfontosabb szakasza a Zenta-Szabadka közti táv.

— A felek kitértek arra is, mit jelent a folyamatban lévő fölújítás. Ugyanis többéves küzdelem után sikerült végre elérni, hogy elvégezzék ennek a 40 kilométeres szakasznak a rekonstrukcióját. A munkálatok március elsején megkezdődtek és valószínűleg december közepére fejeződnek be. Ezután Zenta és Szabadka között 45 percre rövidülhet az utazás időtartama. Nagyon fontos lenne további indulási időpontoknak a beiktatása is az itt élő polgárok igényei alapján. A zentai önkormányzat a továbbiakban is támogatja a vasútfejlesztést, mint ahogy eddig is hozzájárultak a járat megtartásához -- hallottuk a zentai polgármestertől, aki reményét fejezte ki, hogy a törökbecsei gát felújításával és bővítésével átkerülhet a hajós teherforgalom a Dunáról a zentai kikötőbe, mert így a Zenta és Szabadka közötti vasúti összeköttetésnek óriási jelentősége lesz az áruszállításban.


Herédi Krisztián felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Az új vasúti menetrend egyeztetése
Községeink Életéből
  • Tóth Lívia
  • 2020.07.05.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Az új vasúti menetrend egyeztetése
Községeink Életéből
  • 2020.06.24.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink