home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
„Az új városvezetőség komolyan veszi a feladatát”
Talpai Lóránt
2015.02.17.
LXX. évf. 7. szám
„Az új városvezetőség komolyan veszi a feladatát”

Közismert okokból nemrég lemondott Topolya polgármester asszonya. Helyette Kislinder Gábort választották a kisváros vezetőjének. Az új polgármestert a céljairól és az elképzeléseiről kérdeztük.

* Mi a véleménye a kialakult helyzetről, hogyan érintették önt az elmúlt időszak eseményei? Váratlanul érte, hogy villámgyorsan polgármesteri tisztséget kellett vállalnia?

— Az előzményekre nem szeretnék kitérni, helyette inkább azt emelném ki, hogy az új városvezetőség komolyan veszi a feladatát. Egy nehéz helyzet állt elő, de nekünk felelősségteljesen kell viselkednünk, és ebben a kemény időszakban kell bizonyítanunk, illetve meghálálnunk a belénk vetett bizalmat. Szerintem egy megbízható fiatal csapat vesz körül, mellyel reményeim szerint meg tudjuk majd valósítani az elképzeléseinket. Saját magamról annyit mondanék, hogy egykor a Tartományi Szakszervezeti Szövetség tagja voltam, Topolya és Kishegyes község szakszervezeti elnökeként. Noha az úgynevezett nagypolitikával sohasem foglalkoztam, úgy hiszem, az elmúlt évtizedekben kellő politikai tapasztalatot szereztem.

* Az idei költségvetés ismeretében milyen célokat tűzött ki? Sor kerül-e nagyobb beruházásokra a közeljövőben?

— Bár rendkívül rövid idő állt rendelkezésünkre, viszonylag gyorsan sikerült döntenünk a költségvetésről — a törvényeknek megfelelően. Tettük ezt oly módon, hogy senki se károsuljon, és lehetőség legyen rá, hogy az elkövetkező közgyűléseken az elképzeléseknek megfelelően tudjuk módosítani a számadatokat. Hogy mire lesz elegendő a pénz, azt a közeljövő fogja eldönteni. Én mindenesetre szeretném teljesíteni az előző városvezetőség ígéreteit, és folytatni a terveit. Minden olyan munkát, amelyet egykor elkezdtek, szeretnénk befejezni. Körülbelül három-négy nagyberuházás áll előttünk, melyből három nem okoz gondot, a negyedik kivitelezéséhez pedig, úgy vélem, szintén meg tudjuk találni a megoldásokat. Biztos vagyok benne, hogy ha minden tervet sikeresen végrehajtunk, akkor a következő választásnak is jó eséllyel vághatunk neki.

* Topolya ama néhány vajdasági település közé tartozik, amelynek fürdőzésre alkalmas tava van. Mindebből az következik, hogy a környezetvédelem kiemelkedően fontos a város számára. Mi a helyzet e téren?

— A környezetvédelem, illetve a város infrastruktúrájának rendezése Topolya község számára a legfontosabb kérdések közé tartozik. Ezekkel a témákkal külön foglalkoznunk. Jó néhány ügy van folyamatosan napirenden. Az egykori Vénusz fürdő lebontási munkálatainak befejezése immár karnyújtásnyira van. Fontos megemlíteni, hogy három tér felújítása is folyamatban van, pontosabban a nagy teret szinte már befejeztük, még csak a szökőkút kiépítése körül akadnak feladatok. A tervezett harmadik tér kiépítését hamarosan elkezdjük. Az eszközeink megvannak hozzá, és a kivitelező is készen áll a munkára. A város központjában található Motelt a közeljövőben értékesíteni szeretnénk. A felsoroltakon kívül a várost érintő különféle szennyezések gondját is szeretnénk megoldani. Ehhez elsősorban a csatornahálózatot kell fejlesztenünk. Három helyen kerül sor új vízelvezető rendszer kiépítésére, a többi közt a gimnáziumnál és a kórháznál. A Krivaja folyó iszapmenetesítése szintén fontos környezetvédelmi célunk, melynek elérése érdekében már kapcsolatba léptünk a folyópart melletti épületek tulajdonosaival. Ha minden polgárral sikerül megegyeznünk, akkor megkezdődhetnek a munkálatok is. Szeretnénk, ha a jövőben mintegy 30 cm-rel mélyebb folyóárok nyelné el a folyóba zúduló csapadékot. Fontos terveink vannak még a Topolyai-tóval és a környékével is. A közeljövőben nemzeti parkként kívánjuk működtetni. Nem szeretnénk, ha továbbra is „lehalásznák”, ezért a területet védetté fogjuk nyilvánítani. A jövőben csak meghatározott időben lehet majd horgászni, vadászni, illetve fürdeni. A tavat körülvevő sétányt is a község tulajdonába szeretnénk visszavenni. A DTD—Krivaja közvállalattal már tárgyalunk ez ügyben. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..