home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Az új korlátozások tíz napig lesznek érvényben
2020.11.21.
LXXV. évf. 47. szám
Az új korlátozások tíz napig lesznek érvényben

A szerb kormány új korlátozó intézkedések bevezetéséről döntött, amelyek 2020. november 24-étől, keddtől, tíz napon át lesznek érvényben.

–Az éttermek, kávézók, bárok, klubok, fogadóirodák és bevásárlóközpontok 18 órakor zárnak be.

–Zárt térben kötelező a maszkviselés, kültéren pedig olyan helyzetekben kötelező feltenni a maszkot, amikor nem kerülhetőek el az emberek közötti kontaktusok.

–Öt főnél több személy nem gyülekezhet sem zárt helyiségben, sem kültéren. Ez alól kivételt képeznek a munkaközösségek, az iskolák, az üzletek, az üzletközpontok és hasonló létesítmények, ahol az a szabály érvényes, hogy minden bent tartózkodó személynek legalább 4 négyzetmétert kell biztosítani.

–Az otthonról történő munkavégzés biztosítása minden munkavállalónak, akinek a tevékenysége ezt lehetővé teszi.

–A tömegközlekedési eszközökön szigorúan ellenőrzik a maszkviselést, az utasok maximális létszámát a jármű kapacitásának felére korlátozzák.

–A házi karantén, az önizoláció, valamint a már érvényben lévő intézkedések betartásának szigorú ellenőrzése.

A fenti rendelkezéseket tíz napig lesznek érvényben, ezt követően a járványügyi helyzet alakulásának függvényében felülvizsgálják azokat.

(Forrás: Tanjug)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..