home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az új iskolaévre hangolódva
Kónya-Kovács Otília
2014.09.09.
LXIX. évf. 37. szám
Az új iskolaévre hangolódva

A tavalyi logikai tábor sikerén felbuzdulva az idén is megszervezték az összejövetelt. Ezúttal szinte megkétszereződött a részvevők száma. Közép- és Dél-Bánát iskoláiból, valamint a felvidéki Muzsláról több mint ötven felsős diák vett részt a munkában.

A programban minden a logikai gondolkodáson alapult, az agytornát több tudományágra is kiterjesztették. A felvidéki pedagógusok például bemutatót tartottak arról, hogyan kell használni a szorobánt, a több mint négyszáz éves japán számolóeszközt. Az érdekes előadásokon kívül a gyerekek a többi között Nagybecskereken, Erzsébetlakon és a Császár-tónál is jártak.

Mindennap kihirdették, hogy ki bizonyult a legjobbnak a feladatok megoldásában, a részeredményeket pedig a végén összesítették. A legtöbb pontot a muzslyai Markó Laura gyűjtötte össze. A Bíró István matematikatanár vezette sikeres tábor a Bethlen Gábor Alap, a Szekeres László Alapítvány, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, valamint a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács támogatásával valósult meg.

Az Emmausz fiúkollégium — mint fennállása óta minden évben — a vakáció utolsó napján népesült be. A diákokat rendszerint elkísérik a szüleik és a testvéreik, akikkel közös ökumenikus istentiszteleten vesznek részt. A tanulókkal a legtöbb időt Kalapis Stojan atya, az intézmény igazgatója, valamint a két nevelőtanár, Gerdof Zsolti és Gabona Ferenc tölti, a református diákokhoz pedig minden csütörtökön Gyenge Károly torontálvásárhelyi lelkész látogat el, és bibliaórát tart nekik.

Az idén huszonhárom elsős középiskolás igényelte a kollégiumi ellátást. Ebben a tanévben összesen hatvannégyen laknak az intézményben — hatan egyetemisták, a többiek pedig a nagybecskereki középiskolák diákjai.

A kollégium vezetője elmondta: az épület melletti tornatermet hamarosan átadják rendeltetésének. A munkálat a vége felé közeledik, s habár az objektumot eddig is használták, a tervek szerint teljes egészében egy hónapon belül készül el. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..