home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Az összetartás ereje
2012.05.23.
LXVII. évf. 21. szám

Hiába tűzünk magunk elé célokat, ha nincs meg az összetartás ereje, soha nem érjük el őket.Régebben, amikor alsósok, ovisok voltunk, a jelentését sem ismertük ennek a szónak, hogy összetartás, mégis mintha jobban működött volna közöttünk, mint manapság. Emlékszem, hogy a barátnőimmel szinte minden h...

Hiába tűzünk magunk elé célokat, ha nincs meg az összetartás ereje, soha nem érjük el őket.
Régebben, amikor alsósok, ovisok voltunk, a jelentését sem ismertük ennek a szónak, hogy összetartás, mégis mintha jobban működött volna közöttünk, mint manapság. Emlékszem, hogy a barátnőimmel szinte minden héten legalább egyszer együtt lógtunk. Jól szórakoztunk, játszottunk, beszélgettünk. Az iskolában kötött kapcsolatok, barátságok, veszekedések azok, amelyek számomra meghatározzák az összetartás erejét. Az osztályunkban akkor tapasztaljuk meg ezt az érzést, amikor például a b osztály ellen versenyzünk, és a megmérettetés végén együtt örülünk vagy együtt szomorkodunk. A barátságnak is nagy ereje van, hogy ha tiszta szívből jön. Jó érzés, amikor mellettem áll egy igaz barát, aki megvéd, aki mellett jól érzem magam, és bármikor számíthatok rá. Nem is olyan régen énekkari próba előtt a barátaimmal arra lettünk figyelmesek, hogy egy kislányt csúfolnak. Sírt szegény, nem tudta megvédeni magát. Odasiettünk, és elzavartuk a szemtelen fiúkat. Megvigasztaltuk, s ő nagyon hálás volt. Felajánlottuk neki, hogy ha ismét ilyen helyzetbe kerül, bármikor számíthat ránk. Azóta is baráti viszonyban vagyunk vele. Ebben az esetben ez lett az összetartás gyümölcse.
Számomra az összetartás igazán a családon belül mutatkozik meg, hiszen önző szándék nélkül állunk ki egymás mellett.
t, 7. a

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..