home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Az összefogás erejével, közösségi felelősséggel
2021.11.17.
LXXVI. évf. 46. szám
Az összefogás erejével, közösségi felelősséggel

Megtartotta éves tanácskozását a nyugat-bácskai művelődési egyesületek és civil szervezetek képviselői számára a Dunatáj Egyesülés civil ernyőszervezet. Az eseményen részt vett mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, Gyetvai Tímea, az MNT pénzügyi vezetője, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, Dubacz Éva tartományi képviselő, Pelt Ilona tartományi segédtitkár, valamint a VM4K két munkatársa, Lukács Lilla és Kosányi Tamás.

A jelenlévőket Péter István, a Dunatáj elnöke köszöntötte, majd beszámolt az elmúlt év történéseiről, és kifejezte megbecsülését a civil szervezetek, egyesületek tagjainak közösségéltető munkájukért.

— Egy ilyen, a Dunatáj Egyesülés szervezésében történő találkozó mindig arról szól, hogy leltárt készítünk az elmúlt egy évről, leltárt végeznek, terveket fogalmaznak meg a nyugat-bácskai civil szervezetek — mondta Hajnal Jenő. — Az ember ilyenkor is arról bizonyosodhat meg, hogy nagyon erős civil közösségek vannak ezen a tájon, amelyek nemcsak hogy meg tudták fogalmazni elképzeléseiket, hanem meg is valósították azokat. Az ember, ha ide eljön, akkor mindig jó híreket kaphat, a problémák megoldásában mindig az összefogás erejét érzi. Ami pedig a legfontosabb, minden gond, baj ellenére ezek az emberek jókedvűek, és szinte a tájban, a levegőben is benne van, hogy a szülőföldön való itthon maradás, boldogulás nagymértékben tőlük függ. Tőlük, emberektől, akik törődnek, nemcsak önmagukkal, egyesületükkel vagy szomszédjukkal, hanem közösségükkel is.

Sutus Áron, a VMMSZ elnöke beszélt az itteni egyesületekkel, így a Dunatájjal együtt megvalósított programokról, aktuális pályázati lehetőségekről is.

A VM4K szakmunkatársai bemutatták az intézményt, ismertették a regionális programokat, továbbá az együttműködési lehetőségekről is szó esett. A jelenlévők egyeztették a nagyobb közösségi rendezvények jövő évi dátumait, helyszíneit. Elhangzott, a Szent István-napi kenyérszentelőt augusztus 19-én Zomborban, a Dunatáj Kupát pedig szeptember 10-én Bezdánban tartják meg. A tizenöt éves Dunatáj Egyesülés ünnepe alkalmából Péter István elnök ajándékot nyújtott át a támogatóknak, segítőknek. A Dunatáj-tanácskozáson ajándékcsomagot kaptak a résztvevők, majd az esemény egy közös vacsorával ért véget.

(Forrás: Nyugat-Bácska Portál)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..