home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
„Az oroszok már a Pentagon felett vannak”
Talpai Lóránt
2017.08.21.
LXXII. évf. 33. szám
„Az oroszok már a Pentagon felett vannak”

A Pentagon és a Capitolium felett repült el egy orosz felderítőgép — Kiadó Donald Trump szülőháza — Tűzifaként hasznosítanák a sugárzó csernobili erdő fáit

A Pentagon és a Capitolium felett repült el egy orosz felderítőgép

Kis magasságban repült el több kulcsfontosságú washingtoni és ahhoz közeli kormányzati épület felett egy orosz felderítő repülőgép. Aggodalomra azonban nincs ok, hiszen mindez az amerikai kormány engedélyével, egy régóta létező orosz—amerikai megállapodás értelmében történt. Az orosz légierő fegyvertelen felderítőgépe alig több mint 1000 méteres magasságban suhant át a Capitolium, a Pentagon, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) épülete, valamint az Andrews légitámaszpont felett.
Az orosz gép a fegyvertelen ellenőrző repüléseket lehetővé tevő, Nyitott égbolt nevű szerződés alapján jelent meg az amerikai légtérben, és fedélzetén az amerikai légierő képviselői is helyet kaptak. A 2002-ben hatályba lépett Nyitott égbolt szerződést harmincnégy állam írta alá, és a rendelkezései alapján az utóbbi tizenöt évben több mint 1200 ellenőrző repülést hajtottak végre. Ezek egyik célja a leszerelési egyezmények betartásának ellenőrzése.

Kiadó Donald Trump szülőháza

Bárki beköltözhet Donald Trump New York-i szülőházába, ha hajlandó 725 dollárt fizetni egy éjszakáért. Akár húsz ember is elfér az öt hálószobás családi házban, melyet az elnök apja, Fred Trump építtetett 1940-ben, New York Queens nevű városrészében, a csendes és elegáns Jamaica Estates negyedben. Az 1946-ban született Donald Trump életének mindössze az első néhány évét töltötte a favázas szerkezetű házban, 1951-ben ugyanis a család egy másik ingatlanba költözött, melyet ugyancsak az apa építtetett nem sokkal távolabb. Az Airbnb szállásajánló portálon megjelent hirdetés szerint „nem sok minden változott a házban azóta, hogy Trumpék itt laktak”. Az ajánló továbbá „egyedülálló és rendkívüli lehetőségnek” nevezi, hogy ki lehet bérelni egy hivatalban levő amerikai elnök egykori házát.

Tűzifaként hasznosítanák a sugárzó csernobili erdő fáit

Fehéroroszország nem nagyon tud mit kezdeni az Ukrajnával határos területén található sugárszennyezett erdővel, így tűzifát szeretne belőle csinálni. A csernobili atomkatasztrófa következményeit még mindig észlelni lehet a körzet erdőiben. A fehéroroszok a határ túloldalán növő fát tüzelőként adnák el az EU-nak. Állításuk szerint a hamuja nem káros az egészségre, de a mérések mást mutatnak. A sugárzás a normálisnak az ötszöröse, így ezeket a fákat sugárszennyezettként kellene számontartani. Litvániába már került belőlük, aminek a helyiek persze nem örültek. Ezért sokan legszívesebben továbbadnák az árut.


A nyitókép illusztráció: Pixabay.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..