home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Az orosz vonatok túl gyorsak a szerbiai vasúti pályákhoz
(—)
2013.08.07.
LXVIII. évf. 32. szám
Az orosz vonatok túl gyorsak a szerbiai vasúti pályákhoz

Az új orosz vonatok nem közlekedhetnek 50 kilométeres sebességnél lassabban, mert különben meghibásodnak, Szerbiában bizonyos pályaszakaszokon azonban mindössze 30 kilométeres sebességgel lehet haladni.

Az egyik korszerű orosz vonatnak már régen fel kellett volna váltania a Szabadka—Zenta—Kikinda vonalon közlekedő sínbuszt — írja a Blic. Békova (Bikovo) és Orom között azonban olyan rossz állapotban vannak a sínek, hogy az utasok biztonsága érdekében mindössze 30 km a megengedett sebesség. Az orosz vonat pedig nem haladhat 50-esnél lassabban.
Az illetékesek ezért úgy döntöttek, hogy a dízelmotoros „orosz vonat” inkább a Szabadka—Zombor—Gombos—Újvidék vonalon haladjon. Így is történt, nemrég üzembe is állt ezen a szakaszon, a vajdasági vasútvonal legrosszabb állapotban levő részén pedig továbbra is a több mint negyvenéves sínbusz szállítja az utasokat.
— Ha az új vonat olyan rossz állapotban levő sínen közlekedne, mint amilyen a Zenta felé vezető is, akkor az kárt tehetne benne, mert bizonyos részeken nem lehet átlépni a 30 kilométeres sebességet, a modern vonatot pedig nem ilyen lassú tempóra tervezték — mondta el a Blicnek egy szabadkai mozdonyvezető.
A Zentára igyekvő utasok között legelégedetlenebbek a diákok és az egyetemisták, mert a sínbusz meghibásodása miatt gyakran törlik a járatokat. A mozdonyvezetők is panaszkodnak, mert a járatok törlése miatt kisebb fizetést kapnak, mivel a bérüket a vezetéssel töltött órák alapján számolják el.
A Blic telefonon és e-mailen keresztül is kapcsolatba lépett a Szerbiai Vasutakkal, választ azonban nem kapott.
A Szerbiai Vasutak az Eurofirm nemzetközi vasúti bank 43 millió svájcifrank-alapú kölcsönéből 12 vonatot vásárolt az orosz Metrovagonmas cégtől.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..