home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Az infláció mérséklése érdekében a szerb kormány jelentősen csökkentette egyes termékek árát
(MTI)
2023.09.13.
LXXVIII. évf. 37. szám
Az infláció mérséklése érdekében a szerb kormány jelentősen csökkentette egyes termékek árát

Egyes termékek árának jelentős csökkentésével mérsékelné Szerbia a magas infláció hatását; a kijelölt élelmiszerek és tisztítószerek ára szerdától az év végéig marad alacsony.

A termékek (tej, joghurt, alma, burgonya, tészta, párizsi, üdítő, sampon, toalettpapír, pelenka, mosó- és mosogatószer) ára átlagosan 30 százalékkal csökkent.

Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök néhány napja jelentette be, hogy szerdától 20 terméket jelölnek meg a Jobb ár felirattal, és a lépéstől azt remélik, hogy a lakosság könnyebben kezeli majd az infláció okozta nehézségeket.

A hivatalos adatok szerint az infláció az idén márciusban volt a legmagasabb, 16,2 százalékos, míg augusztusban éves szinten 11,5 százalékosra lassult.

Markovics Annamária, az MTI tudósító


Áruházi körsétánk alkalmával a következő árakkal találkoztunk:

Toalettpapír 4/1: 150 dinár, pelenka 50 darab 880 dinár, Balans joghurt 1 kg 160 dinár, tej 1,46 liter 184 dinár, rizs 500 g 70 dinár, joghurt 1 kg 130 dinár...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..