Az igazi ajándék értéke nem fejezhető ki pénzben

Az igazi ajándék értéke nem fejezhető ki pénzben

Zsúfolásig megtelt a csókai színházterem a helybeli Művelődési és Oktatási Központ, valamint a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület közös karácsonyi műsorán. Az est vezérgondolata az volt, hogy az ünnep csodája a kedves szavakban, az őszinte, szívből jövő jókívánságokban és a szeretetben rejlik. Az igazi ajándék az, amikor önmagunkból adunk valamit embertársainknak.

Ezt tették a fellépők is, akik a mintegy háromórás programban zenével, énekkel, verssel, tánccal kedveskedtek a közönségnek.

Karácsony közeledtével visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában egy kissé háttérbe szorulnak. Például a hagyományokhoz és a népszokásokhoz, melyek csak akkor élhetnek tovább, ha van kinek átadni őket. A Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szakcsoportjainak összeállítása éppen azt sugallta, hogy amíg ennyi gyermek dalol és játszik önfeledten a színpadon, addig nem kell attól félni, hogy nem lesz utánpótlás. 

A Topogó csoport ovisai, a Csicsergők színjátszó csoport, a Barna gesztenye citeracsoport, a Füzike leánykar és a Pöngetyű citeracsoport, a Ciróka és a Sóvirág néptánccsoport egyaránt nagy tapsot kapott.

A műsor második része a csókai énekkarok közös produkciójával kezdődött. A Rákóczi Férfikórus, a Csalogány asszonykórus, a csókai Szentháromság-plébánia Pro Musica Sacra vegyes kórusa és a Pannónia Férfikórus a Karácsonyi bölcsődal, az Ó, szép fenyő és a Csendes éj című dalokat adta elő. Zongorán Barsi Kis Beáta kísért, és Rúzsa Ildikó vezényelt.

A Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Kék cinkék irodalmi csoportja, Beszedics Adrienn, Dupák Fanni, Kovács Bertina, Marx Éva és Szabó Regina Márai Sándor December című prózájával, valamint Harkai Vass Éva és Bartis Ferenc egy-egy versével kedveskedett a jelenlévőknek.

Kellemes élményt nyújtott az egybegyűlteknek Kovács Éva csókai származású, jelenleg Magyarországon élő operaénekesnő, Losonc Inez, a szép hangú, tehetséges diáklány és Mészáros Martin, a kaposvári színművészeti egyetem másodéves hallgatója is.

A hangulatos estet a felvidéki Arcok énekegyüttes, Udvaros Krisztina, Takács Angéla, Erdélyi Csaba, Erdélyi Zoltán és Sárközi Imre karácsonyi koncertje zárta.

Hajdú Sándor plébános úr megosztotta az ünnepi gondolatait a csókai polgárokkal és a vendégeikkel, a részvevők munkáját Kormányos László, a Művelődési és Oktatási Központ igazgatója köszönte meg.

A Művelődési Ház előcsarnokában a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület gyűjtőszakosztálya és a Százszorszép nevű kézimunkacsoportja szervezett kiállítást.  

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Az igazi ajándék értéke nem fejezhető ki pénzben
Bánáti Újság
Az igazi ajándék értéke nem fejezhető ki pénzben
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.06.02.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink