Az idők távlatából...

Az idők távlatából...

Kétszázhuszonnégy esztendő távlatából emlékeztek ismételten telepes őseikre Torontálvásárhelyen, augusztus negyedik hetének peremén.

Köszönettel és hálával, illetve művészi és művelődési rendezvényekkel téve teljessé az alkalmat. Helyszínileg a József Attila Művelődési Otthonban.

Az ünnepség apropóján nyílt, harmincnégy alkotásra épített képzőművészeti tárlat az antalfalvi – öt nagylajosfalvi (Padina), két cserépaljai (Crepaja), egy torontáludvari (Idvor), valamint a pancsovai községek – egy ferenchalmi (Kačarevo) amatőr festőinek munkáiból hozott ízelítőt. A torontálvásárhelyi színeket Simona Terečik, Ljiljana Terečik és Dragan Živanović alkotásai képviselték.


A szerző felvételei

A művelődési ház aulájában létrehívott kézimunka- és kézművességi kiállítás a helyi Magyar Művelődési és Művészeti Központ (MMMK) szerteágazó tevékenységeinek metszetét hozta. Az MMMK egyébként társszervezője volt a péntek esti, Telepes ősök tiszteletére elnevezésű nótaestnek, Osztermann Emma, Lapcsevics Jovica, Morvai Melinda, Bíró Ferenc, Mezei Mónika, Szunyog Tibor és Szabó Dékány Zsófia énekesek fellépésével. Zenei kíséretet a VIVE Fesztivál zenekara biztosított számukra, Dékány Imre torontálvásárhelyi prímás vezetésével.

A kétnapos rendezvénysorozat zárónapjára tervezett aktivitások egy újabb hangulatos összejövetelre – teával és hagyományos debellácsi fontos kaláccsal egyaránt fűszerezve! invitálták az ünneplőket.

Fotóink augusztus 24-én, az első nap eseményeinek helyszínén készültek.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Az idők távlatából...
Bánáti Újság
Az idők távlatából...
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.06.02.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink